Werk & Leven: de podcast

Welkom bij Werk & Leven, de podcast die je wil inspireren, aanmoedigen en activeren om de keuzes te maken die jij belangrijk vindt, in werk én in leven.

Hou jij moeiteloos alle balletjes in je werk & leven in de lucht of durft er ook wel eens een en ander door je living (en je hoofd) te vliegen? Verdenk je de items op je to-do lijst ervan dat ze zich onderling voortplanten als je ze even niet in het oog hebt? En begin jij ook wel eens spontaan te janken als je BFF nietsvermoedend aan je vraagt hoe het met je gaat?

Been there, done that!

Wij zijn Anouck & Kelly, ervaringsdeskundigen in werk & leven. Wij gingen op zoek naar het volgens sommigen mythische evenwicht tussen onze professionele ambities en het rijkgevulde leven dat we daarbuiten willen leiden. En we vonden héél wat.

De afleveringen

Meer dan 300.000 downloads. Rating: ⭐⭐⭐⭐⭐

#podcast 62: De kracht van stoppen

In deze episode hebben Kelly en Anouck het over vrouwelijke vriendschappen, ondernemen in tandem en de kracht van stoppen. Hoe blijf je trouw aan je steeds veranderende zelf in relaties, in je business,...?

Lees meer

#podcast 61: Is het tijd om Tijdsbaas te worden? Kelly en Anouck helpen je beslissen.

In deze aflevering vertellen Kelly & Anouck je alles over hun gloednieuwe online programma: Tijdsbaas XL. Ze vertellen waarom ze het maakten, wat er allemaal inzit, wat je allemaal gaat leren als je meedoet, the whole shebang. En ze helpen je beslissen of het iets voor jou is of niet.

Lees meer

#podcast 60: Van drenkeling naar kapitein over je eigen leven

Voelt je leven soms als een wilde zee die je in snelheid pakt en uitgeput naar adem doet snakken? Zeekapiteins Kelly en Anouck vertellen je waaraan dat ligt en hoe je het roer weer in handen neemt. Ahoy scheepsmaatjes!

Lees meer

#podcast 59: Hoe het patriarchaat jouw tijd verneukt

In deze aflevering onderzoeken Kelly & Anouck wat er structureel scheef zit met hoe we als maatschappij kijken naar werk en leven, productiviteit, time management en efficiëntie. Een aflevering over de link tussen het patriarchaat en hoe we onze tijd beleven en besteden. Meer dan genoeg om onze innerlijke cheetah's op los te laten!

Lees meer

#podcast58: Zo word jij een grensbaas - deel 3

Heb je je grenzen voor jezelf helder? Mooi zo! Maar hoe communiceer je daar nu op een goede manier over met een ander? Hoe zorg je ervoor dat je grenzen gerespecteerd worden? Luister zeker naar de laatste aflevering in dit drieluik en word een echte grensbaas!

Lees meer

#podcast57: Zo word jij een grensbaas - deel 2

Neen is een volledig antwoord, en toch krijgen we het amper door onze strot. En komen we tot het besef dat wij in ons leven nog maar amper neen zeiden, tot we ons ervan bewust werden. Luister zeker naar aflevering twee in deze triptiek die je zal helpen om een echte grensbaas te worden!

Lees meer

#podcast56: Zo word jij een grensbaas - deel 1

Heb jij het ook zo lastig met neen zeggen en grenzen stellen tegenover collega's of andere mensen in je omgeving? Kelly en Anouck kennen er alles van, en gaan op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe komt dat toch, en hoe kun je het leren? Een aflevering die zoveel gespreksstof opleverde dat dit deel 1 is van een heuse triptiek.

Lees meer

#podcast 55: #21voor2021 - de update!

Kelly & Anouck zijn terug van weggeweest en geven je een mid-year update van hun lijstje met 21 dingen die ze willen doen in 2021. Welke van hun wilde plannen zijn al gerealiseerd? En op welke items is het nog even wachten om ze te kunnen afvinken?

Lees meer

#podcast 54: Investeren in jezelf: egoïstisch of broodnodig?

Investeren in jezelf door opleidingen en coaching, is dat zinvol? Egoïstisch? Of broodnodig? Kelly & Anouck fileren het vraagstuk!

Lees meer

#podcast 53: Altijd te vroeg, of altijd te laat? En wat dat over je zegt

Ben jij team altijd te vroeg of team always late, but worth the wait? Het team waarin je zit zegt veel over wie je bent. Kelly en Anouck doen een diepe duik in het thema "op tijd komen", en ontdekken meer dan ze hadden kunnen vermoeden.

Lees meer

#podcast 52: Focus vs. FOMO - social of slowcial media

Social media: we spenderen er uren, dagen, weken, maanden, ja zelfs jaren van ons leven. Maar wat brengt ons dat eigenlijk?

Lees meer

#podcast 51: zelfsabotage en succes

Sta jij jezelf soms in de weg zonder het goed door te hebben? Kelly en Anouck wel, zowel in hun werk als in hun leven, en ze maakten er een volledige aflevering over die je nu kunt beluisteren. Een aflevering over je gezondheid, je werk, je geld, en nog veel meer onderwerpen waarbij je jezelf kunt saboteren.

Lees meer

#podcast 50: 5 lessen uit 5 seizoenen

Vijf seizoenen, vijftig afleveringen: we zijn #preuslikfjirtig en blikken in deze bijzondere jubileumepisode terug op de 5 belangrijkste lessen in ondernemen én persoonlijke ontwikkeling van de afgelopen jaren.

Lees meer

#podcast 49: Ben jij een vermoeide redder?

Heb jij het gevoel dat als jij het niet doet, niemand het doet? Dat jij altijd mensen aan het redden bent, en zo voorkomt dat ze in hun eigen ongeluk lopen? En word je daar ook nog eens heel moe van? Dan bestaat de kans dat jij last hebt van reddersuitputting. Kelly en Anouck vertellen er je alles over in deze episode.

Lees meer

#podcast 48 - 5 strategieën om een (corona) burn-out te vermijden

Als burn-outs en een compleet scheefgetrokken balans voor de corona-pandemie al een levensgroot probleem vormden, dan kunnen we alleen maar vaststellen dat voor veel mensen alles nog veel schever is komen te zitten. Wij delen - als ervaringsdeskundigen - onze strategieën om niet aan een corona burn-out ten prooi te vallen.

Lees meer

#podcast 47: plannen in zotte tijden en onze #21voor2021

Heeft het zin om te plannen in een jaar waarin je zelfs niet weet wanneer je ooit nog naar de kapper zal kunnen? Anouck en Kelly zijn zeker van wel, en delen hun lijst met de 21 dingen die zij in 2021 willen doen. Het wordt wild en ongetemd, en één ding staat op hun beide lijstjes met stip op één. Let the beasts go!

Lees meer

#podcast 46: Hoe doet ze het? Over vrouwelijk ondernemerschap met Dorien Camps van Bossy

Ondernemende vrouwen inspireren in werk & leven, dat is onze core business. En vrouwelijk ondernemerschap is ook het stokpaardje van de founder van Bossy Magazine, Dorien Camps. Een gesprek over rolmodellen, work/life balance, ondernemen over de generaties heen en veel meer.

Lees meer

#podcast 45: Het antwoordapparaat - al jullie vragen voor Werk & Leven beantwoord

Wat gebeurt er als je ons luisterpubliek loslaat op een antwoordapparaat? Dan krijg je de boeiendste vragen binnen. Over plannen en organiseren, maar ook over thuiswerken en voor jezelf blijven zorgen terwijl je ook voor anderen zorgt.

Lees meer

#podcast44: Altijd bang? Je angst en paniek de baas in onzekere tijden

Het klimaat, COVID-19, de algehele toestand van de wereld, een mens wordt er niet vrolijker van. Sommige mensen raken zelfs verlamd door angst. Hoe raak je je angst de baas als er alleen maar slecht nieuws lijkt te zijn? Ervaringsdeskundige in angst Kelly geeft tips om er beter mee te leren leven.

Lees meer

#podcast43: bang om te beslissen? Zelfvertrouwen en buikgevoel versus logica en je innerlijke criticus

Als je grote beslissingen te nemen hebt, dan kan je grosso modo twee kanten op. Je kan er zwaar over nadenken en er allerhande analyses op loslaten. Of je kan op je buikgevoel afgaan. Als je het lef hebt, tenminste.

Lees meer

#podcast42: van echokamers tot fake news - hoe je kritisch blijft in tijden van desinformatie

In 2020 vieren fake news en desinformatie hoogtij. Wie moet je als kritische burger nog geloven als er dag in, dag uit een veelheid aan meningen, data en complottheorieën op je afkomen? En is het daarbij nuttig om af en toe eens uit je eigen echokamer te komen?

Lees meer

#podcast41: hoe vrouwen getemd worden

Wie was je voor de wereld je leerde hoe je moest zijn? Hoe zou het voelen als je uit de kooi stapte die de wereld voor je heeft bedacht? Het is een vraag die Glennon Doyle zich stelt in haar boek "Ongetemd Leven", en dat vonden wij zo boeiend dat we er een volledige podcast rond opnamen.

Lees meer

#podcast40: het beste advies ooit

We vroegen aan jullie, lieve luistervrienden, wat het beste advies was dat jullie ooit kregen. Onze mailbox ontplofte zowaar met adviezen: leuke, grappige, maar ook gewoon steengoede adviezen.

Lees meer

#podcast39: waarom vrouwen krabben en bijten

Hoe komt het dat vrouwen elkaar soms liever naar beneden trekken dan helpen? Waarom gedragen wij vrouwen ons soms als krabben in een mand, en wat kunnen we daaraan doen? In deze aflevering over mommy wars, queen bee's en vrouwenhaatsters gaan Kelly en Anouck daar wat dieper op in.

Lees meer

#podcast38: perfectionisme is een bitch

Perfectionisme, een goede eigenschap, of niet? Kelly en Anouck spitten dieper, en graven confronterende dingen op.

Lees meer

#podcast37: anti-racisme en privilege

Wat valt er anno 2020 nog te vertellen over racisme? Heel wat, zo blijkt. Kelly en Anouck onderzoeken in deze aflevering hoe je je bewust kan worden van je privilege en hoe je een anti-racist kan worden.

Lees meer

#podcast36 : stoppen met tolereren kan je leren

Tolerant zijn is een voordeel, behalve als het in je eigen nadeel werkt. Omdat je als vrouw nog meer op je bord krijgt tijdens een pandemie, bijvoorbeeld. Kelly en Anouck vertellen wat ze niet langer tolereren en waarom, en hopen jou zo te inspireren om wat vaker neen te zeggen.

Lees meer

#podcast35: Ask us Anything

Kelly en Anouck beantwoorden vragen over burn-outs en carrièreswitches, intermittent fasting en nog veel meer.

Lees meer

#podcast34 : een week in het leven van Kelly en Anouck

Hoe zorg je er in deze tijd voor dat je meer gedaan krijgt dan werken en zorgen? Kelly en Anouck delen een week uit hun coronaleven, en doen dat vanop een veilige afstand, elk achter hun eigen microfoon, in hun eigen quarantaine.

Lees meer

#podcast33: Van paniek naar actie: getting shit done in het nieuwe normaal

Hoe krijg je dingen gedaan als alles plots anders lijkt? En hoe zorg je ervoor dat het ook nog een beetje leuk blijft? Kelly en Anouck geven tips.

Lees meer

#podcast32: Plannen als vorm van zelfzorg in tijden van crisis

Niet alleen virussen zijn besmettelijk, angst is dat net zo goed. Een planning geeft je niet enkel houvast, maar ook mogelijkheden. Kelly en Anouck vertellen je er alles over.

Lees meer

#podcast31: Hou het hoofd koel in tijden van crisis

In tijden van crisis lijkt het haast onvermijdelijk om meegesleurd te worden in een maalstroom van negativiteit en paniek. Maar het kan ook anders!

Lees meer

#podcast30: Niet alle helden dragen een cape

Anouck & Kelly doen niet liever dan hun luisteraars inspireren. Maar wie inspireerde hén eigenlijk? Wie zijn hun helden? Je ontdekt het in deze laatste aflevering van het seizoen.

Lees meer

#podcast29: Minimalisme en de magie van minder

Anouck en Kelly gaan dieper in op minimalisme als levensfilosofie, niet alleen als een manier om minder spullen om je heen te hebben.

Lees meer

#podcast28: Maak je manifesto

Na een korte hiatus zijn we er terug met een aflevering waar we allebei heel enthousiast over zijn: een manifesto is namelijk iets waar wij al jaren hartjes voor in de ogen hebben, en na het beluisteren van deze aflevering hopen wij van jou hetzelfde.

Lees meer

#podcast27: de magie van de jaarlijkse terugblik

Anouck & Kelly kijken terug op een fantastisch 2019. Ze hebben het over het belang van terugblikken op je jaar met een yearly review. Ontdek waarom dat ook voor jou belangrijk kan zijn.

Lees meer

#podcast26: Boost je creativiteit met een strak plan

Kelly & Anouck lijken bij momenten geboren planners. Maar beknot dat niet geweldig hun creativiteit? En mag het soms ook een keertje lekker spontaan zijn? Je ontdekt het in deze aflevering

Lees meer

#podcast25: Acht lessen over ondernemerschap die we graag wat vroeger hadden geleerd

In deze extra special episode krijg je een exclusieve blik achter de schermen van het ondernemerschap van Anouck & Kelly - met alle ups en downs die daarbij horen.

Lees meer

#podcast24: Acht strategieën om je leven minder chaotisch te maken

Hoe stop je met verzuipen in de bezigheden van elke dag? Kelly en Anouck hebben daar in de loop der jaren wel wat strategieën voor ontwikkeld. Van een gezinsvergadering tot meal preppen en een weekmenu opstellen tot het volgen van poetsschema's of het weigeren om zelfs maar in de buurt van een dweil te komen, je hoort er alles over in deze aflevering.

Lees meer

#podcast23: zelfdiscipline en emotioneel volwassen zijn for the win

De meeste mensen zijn emotioneel nog een kind. Qué? Kelly vertelt Anouck alles over emotioneel volwassen zijn en er volgt een geanimeerde discussie over zelfdiscipline.

Lees meer

#podcast22: Digitale detox: sleutel om focus te houden in een wereld vol afleiding?

Smartphoneverslaving: is dat een probleem? En zo ja: wat kunnen we eraan doen? Over zin en onzin van digitale detox.

Lees meer

#podcast21: Optimaliseer je ochtendroutine en verander je leven

Ochtendroutines: ze kunnen je leven veranderen, echt waar. Ontdek de ochtendroutines van Kelly & Anouck en doe inspiratie op voor je eigen ochtendritueel in aflevering 21 van Werk & Leven

Lees meer

#podcast20: de aflevering waarvan we niet kunnen geloven dat we hem nog moeten maken

Seksisme, genderongelijkheid, inperking van reproductieve rechten: Kelly en Anouck gaan geen heilig huisje uit de weg in episode 20 van de podcast.

Lees meer

#podcast19: Being busy is a form of laziness

Kelly & Anouck hebben het in deze episode over time management, het druk hebben en de rol van plannen in hun - bij momenten hectische - levens.

Lees meer

#podcast18: behind every great kid there's a mom who's sure she's screwing it all up

Kelly & Anouck hebben het in deze episode over mom guilt en alle dingen waar je je als ploetermoeder al dan niet schuldig over hoeft te voelen.

Lees meer

#podcast17: A girl should be like a butterfly, pretty to see and hard to catch

In deze aflevering hebben Kelly & Anouck het over de zin in onzin van schoonheidsidealen, schaamhaar en thigh gaps.

Lees meer

#podcast16: Op elk potje past een dekseltje

Past er op elk potje echt een dekseltje? En is dat er dan maar één? Dat zoeken Kelly & Anouck uit in deze aflevering van de podcast Werk & Leven.

Lees meer

#podcast15: Relight your fire, met een plan voor 2019

In deze aflevering hebben we het over goalsetting. We tonen je hoe ook jij in 2019 kan knallen met een goed plan en inspireren je met onze eigen doelen.

Lees meer

#podcast14: Geld maakt niet gelukkig

Geld maakt niet gelukkig. Maar geen geld maakt ook niet gelukkig. Hoe zit het nu precies? Kelly en Anouck zoeken het voor je uit in aflevering 14.

Lees meer

#podcast13: Do less with more focus

Focus, of liever het schrijnend gebrek daaraan is een gigantisch probleem anno 2019. De aandachtsspanne van een fruitvlieg? Luister naar aflevering 15!

Lees meer

#podcast12: Free your mind and the rest will follow

Niet de dingen die je overkomen, maar de manier waarop je daarover denkt, dat is bepalend voor je geluk. Een bold statement. In deze aflevering gaan we ermee aan de slag!

Lees meer

#podcast11: Nothing tastes as good as skinny feels

De eerste aflevering van seizoen twee van de Werk & Leven podcast draait om body shaming en body positivity: zit jij lekker in je vel?

Lees meer

#podcast10: Ask us anything

In deze 10e aflevering (de laatste van het eerste seizoen!), beantwoorden we al jullie vragen!

Lees meer

#podcast09: Je moet een flinke meid zijn

Een dikke vette middenvinger naar dat “flinke meid” zijn en het voldoen aan alles wat van je verwacht wordt. In deze aflevering hebben we het over nee zeggen, over je eigen goesting doen en al de rest aan je laars lappen met Lien De Pau.

Lees meer

#podcast08: Je mag je niet laten gaan

In deze aflevering hebben we het over “je laten gaan” en wat dat dat precies betekent. En of het wel zo’n probleem hoeft te zijn…

Lees meer

#podcast07: Je moet je man ontzien

In deze aflevering van Werk & Leven onderzoeken Kelly & Anouck de vastgeroeste rolpatronen tussen mannen en vrouwen. Social media coach Gerrit Vromant komt zijn duit in het zakje doen.

Lees meer

#podcast06: Je moet een bloeiend sociaal leven hebben

Muurbloempje of ster van de dansvloer? Kelly en Anouck komen in deze aflevering tot de vaststelling dat ze er een behoorlijk verschillend sociaal leven op na houden.

Lees meer

#podcast05: How to get shit done

In deze speciale aflevering delen Anouck & Kelly hun tips, tricks & life hacks to get shit done.

Lees meer

#podcast04: De perfecte mama is er altijd voor haar kinderen

In aflevering 4 van de podcast Werk & Leven praten we met mamavanvijf aka Anne Cornut over de uitdagingen van het ouderschap.

Lees meer

#podcast03: Je moet je passie volgen

Werk & Leven hosts Kelly Deriemaeker en Anouck Meier onderzoeken het dogma: "je moet je passie volgen".

Lees meer

#podcast02: Je moet het perfecte huishouden hebben

In aflevering 2 van de Werk & Leven podcast gaan we het dogma "je moet een perfect huishouden hebben" te lijf samen met professional organizer Joke Himpens aka Practical Joke.

Lees meer

#podcast01: Welke work-life balance...?

De allereerste aflevering van de podcast Werk & Leven met Anouck Meier en Kelly Deriemaeker.

Lees meer