11.09.2020 | doehetanders, podcast

#podcast41: hoe vrouwen getemd worden

Wie was je voor de wereld je leerde hoe je moest zijn? Hoe zou het voelen als je uit de kooi stapte die de wereld voor je heeft bedacht? Het is een vraag die Glennon Doyle zich stelt in haar boek "Ongetemd Leven", en dat vonden wij zo boeiend dat we er een volledige podcast rond opnamen.

Dingen die je niet mag missen in deze aflevering:

  • Kelly en Anouck vertellen hoe ze het nagelnieuwe seizoen 5 van de podcast willen aanpakken, en dromen luidop over nieuw en oud kaftpapier.
  • ze hebben het over het boek Untamed van Glennon Doyle, dat hen nogal door elkaar geschud heeft, en dat de aanzet voor deze aflevering was. Ze vragen zich af hoeveel van hun leven echt hun eigen keuze is geweest, en wie ze waren voor de wereld hen leerde wie ze moesten zijn en in welke mal ze moesten passen.
  • ze hebben het over ontleren van dingen die je niet eerder in vraag hebt gesteld en het verschil tussen aangeleerd gedrag en wat echt in je zit. Over goed en deugdzaam zijn, en waar we onze lat hebben leren leggen.
  • Kelly vertelt over hoe ze worstelt met haar dochter boos te laten zijn, terwijl we weten dat wat opgekropt wordt uiteindelijk ontploft. Anouck heeft het over haar zoon, die heel gevoelig is, en hoe ze probeert om dat te koesteren in een wereld waarin jongens vooral flink moeten zijn.

Dingen die we vermeld hebben:

Win-actie: 3 keer Ongetemd Leven van Glennon Doyle!

Heb je na het beluisteren van onze aflevering zin om te beginnen aan het boek “Ongetemd Leven” van Glennon Doyle? Wij mogen van de uitgever drie exemplaren weggeven. Het enige dat je moet doen is een review nalaten op onze pagina op iTunes, en er een screenshot van sturen naar sos@werkenleven.org.

Ook als je in het verleden al een review naliet, zit je in de pot als je ons deze week opnieuw een mail stuurt met een screenshot van die review.

Doe dit voor vrijdag 18 september om 10 uur, dan trekken we de winnaar.

Good luck!

(Ben je al geabonneerd op onze podcast? Dat kan via iTunes en Spotify! Gratis ende voor niets.
Volg je ons al op de Instagrams? Ook doen!)

2 reacties.

As we speak #21 – fiekefatjerietjes
[…] – het boek ‘Ongetemd leven‘ van Glennon Doyle. Volledig ge├»nfluenced door de dames van Werk & Leven (voor zij die deze geweldige podcast nog niet kennen: echt, ga luisteren!). Extra leuk: ik had heel […]
04.10.2020 om 15:27
Verbeelding Book Challenge 2021 | uitgelezen in januari en februari – fiekefatjerietjes
[…] tip voor dit boek haalde ik uit een geweldige podcastaflevering van Werk & Leven. Door alle lof en enthousiasme van alle kanten, kocht ik het boek (en dat was een ├ęcht cadeautje […]
04.03.2021 om 14:21

Zelf iets te melden?

Laat hier jouw two cents achter. Geen zorgen, je e-mailadres publiceren we niet.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *