11.09.2020 | doehetanders, podcast

#podcast41: hoe vrouwen getemd worden

Wie was je voor de wereld je leerde hoe je moest zijn? Hoe zou het voelen als je uit de kooi stapte die de wereld voor je heeft bedacht? Het is een vraag die Glennon Doyle zich stelt in haar boek "Ongetemd Leven", en dat vonden wij zo boeiend dat we er een volledige podcast rond opnamen.

Dingen die je niet mag missen in deze aflevering:

  • Kelly en Anouck vertellen hoe ze het nagelnieuwe seizoen 5 van de podcast willen aanpakken, en dromen luidop over nieuw en oud kaftpapier.
  • ze hebben het over het boek Untamed van Glennon Doyle, dat hen nogal door elkaar geschud heeft, en dat de aanzet voor deze aflevering was. Ze vragen zich af hoeveel van hun leven echt hun eigen keuze is geweest, en wie ze waren voor de wereld hen leerde wie ze moesten zijn en in welke mal ze moesten passen.
  • ze hebben het over ontleren van dingen die je niet eerder in vraag hebt gesteld en het verschil tussen aangeleerd gedrag en wat echt in je zit. Over goed en deugdzaam zijn, en waar we onze lat hebben leren leggen.
  • Kelly vertelt over hoe ze worstelt met haar dochter boos te laten zijn, terwijl we weten dat wat opgekropt wordt uiteindelijk ontploft. Anouck heeft het over haar zoon, die heel gevoelig is, en hoe ze probeert om dat te koesteren in een wereld waarin jongens vooral flink moeten zijn.

Dingen die we vermeld hebben:

Als er in deze podcast-episode sprake was van een freebie, dan is die helaas niet meer beschikbaar

2 reacties.

As we speak #21 – fiekefatjerietjes
[…] – het boek ‘Ongetemd leven‘ van Glennon Doyle. Volledig ge├»nfluenced door de dames van Werk & Leven (voor zij die deze geweldige podcast nog niet kennen: echt, ga luisteren!). Extra leuk: ik had heel […]
04.10.2020 om 15:27
Verbeelding Book Challenge 2021 | uitgelezen in januari en februari – fiekefatjerietjes
[…] tip voor dit boek haalde ik uit een geweldige podcastaflevering van Werk & Leven. Door alle lof en enthousiasme van alle kanten, kocht ik het boek (en dat was een ├ęcht cadeautje […]
04.03.2021 om 14:21

Het plaatsen van reacties is niet (meer) mogelijk.

Zelf iets te melden?

Laat hier jouw two cents achter. Geen zorgen, je e-mailadres publiceren we niet.