14.08.2020 | doehetanders, podcast

#podcast39: waarom vrouwen krabben en bijten

Hoe komt het dat vrouwen elkaar soms liever naar beneden trekken dan helpen? Waarom gedragen wij vrouwen ons soms als krabben in een mand, en wat kunnen we daaraan doen? In deze aflevering over mommy wars, queen bee's en vrouwenhaatsters gaan Kelly en Anouck daar wat dieper op in.

Dingen die je niet mag missen in deze aflevering:

  • Kelly vertelt waarom ze gestopt is als freelance journalist, en wat ze dan wel gaat doen met haar tijd en nieuwe bestaan
  • Ze heeft het ook over haar angst voor vrouwenvriendschappen, en hoe ze daardoor lang one of the boys was, en zelden one of the girls. En hoe ze zichzelf nog maar een paar jaar zou omschrijven als een feminist
  • Anouck heeft het dan weer over haar jeugd waarin vooral vrouwen de plak zwaaiden en hoe dat haar vormde
  • Anouck vertelt waarom ze minder zal proberen om het f-woord te gebruiken *kuch* klachten van luisteraars *kuch*. En daarmee bedoelt ze voor de duidelijkheid niet feminisme
  • Kelly vertelt hoe ze al vroeg leerde dat vrouwenvriendschappen minder veilig zijn dan vriendschappen met mannen, en doet aan introspectie om te achterhalen waar die aanname vandaan komt. Ze vertelt ook hoe het komt dat er eindelijk verandering is in die situatie
  • We hebben het over conditionering bij mannen en vrouwen, over wat me in deze maatschappij moeten zijn en niet mogen zijn, en over het krabbenmandeffect, waarbij vrouwen elkaar als krabben in een mand naar beneden halen, wat symbool staat voor het patriarchaat
  • Kelly en Anouck vertellen hoe ze krabden en gekrabd werden, en hoe dat ons klein houdt
  • En we nemen alles op vanuit onze nieuwe studio #omgyes

Dingen die we vermeld hebben:

Als er in deze podcast-episode sprake was van een freebie, dan is die helaas niet meer beschikbaar

1 reactie.

Verbeelding Book Challenge 2020 | uitgelezen in oktober – fiekefatjerietjes
[…] tussen de nieuwe aanwinsten. Ook dit boek stond op mijn leeslijst, naar aanleiding van (alweer) een interessante podcast van Werk & Leven. Graag gelezen, want het boek heeft dankzij de briefvorm een heel originele opbouw. Wat ik minder […]
13.11.2020 om 12:59

Het plaatsen van reacties is niet (meer) mogelijk.

Zelf iets te melden?

Laat hier jouw two cents achter. Geen zorgen, je e-mailadres publiceren we niet.