28.08.2020 | doehetanders, Organiseer je leven, podcast, Werk slimmer

#podcast40: het beste advies ooit

We vroegen aan jullie, lieve luistervrienden, wat het beste advies was dat jullie ooit kregen. Onze mailbox ontplofte zowaar met adviezen: leuke, grappige, maar ook gewoon steengoede adviezen. Advies over vanalles en nog wat: van carrière-advies, random lifehacks voor huis, tuin en keuken, advies over relaties en seks, kortom voor elk wat wils. Luister naar de aflevering en ontdek of jouw advies het gehaald heeft!

Dingen die je niet mag missen in deze aflevering:

 • De favoriete West-Vlaamse uitdrukkingen van Kelly en Anouck passeren de revue.
 • Kelly en Anouck vertellen over hun vakantie en wat hen zoal bezighoudt deze dagen.
 • Kelly vermeldt dat ze terug is op de Instagrams.
 • Anouck en Kelly delen wat het beste advies is dat zij ooit kregen. Ze haalden de mosterd bij familieleden, psychologen, coaches zoals Brooke Castillo en Silvia Derom en een aantal boeken waaronder Untamed van Glennon Doyle.
 • Onze luisteraars blijken goed advies te halen bij muzikale helden zoals daar zijn K3, Elsa van Frozen en Baz Luhrmann, die dude van de zonnecrème.
 • Anouck vertelt over die keer dat ze op Erasmus naar Chicago ging en bijzonder veel heimwee had.
 • Kelly doet ons kennismaken met haar 7 seconden-regel: ze geeft zichzelf nog maximum 7 seconden om te malen over wat mensen al dan niet tegen haar gezegd hebben, daarna is de piekertijd om.
 • Kelly en Anouck bespreken wat ze nu eigenlijk feitelijk met al dat advies moeten aanvangen.

Dingen die we vermeld hebben:

 • Anouck opent op 7 september haar online cursus voor solo-onderneemsters die op een authentieke manier willen verbinden met hun tribe en hun shizzle verkopen als zoete broodjes. De plaatsen zijn beperkt, dus het loont om je op de Content Rebels wachtlijst te placeren.
 • Broodje Content, de vlog van Anouck waarin ze nuggets of wisdom uitdeelt terwijl jij kippennuggets eet.
 • Kelly werkt ijverig verder aan haar cursus intermittent fasting. Als je wel eens wil weten hoe de vork precies aan de steel zit, kan je je daarvoor ook aanmelden op de wachtlijst.
 • Het Digitaal Dieet dat bij Aflevering #21 over digitale detox hoort is nog altijd ter beschikking voor iedereen voor wie het al eens wat minder mag zijn met die smartphone.
 • Het interessante boek van Luk Dewulf, Ik kies voor mijn talent.
 • De schitterende Canvas-reeks De Weekenden. En de immer inspirerende Kris, may he rest in peace.

Als er in deze podcast-episode sprake was van een freebie, dan is die helaas niet meer beschikbaar

4 reacties.

Daphné
Beste advies dat ik ooit kreeg: luister naar de podcast van Brooke Castillo, dank daarvoor dames! En Anouk, alstemblieft, stopt met jezelf te corrigeren. Dat vloeken en de obligate shit of fuck zijn gewoon ingrediënten van het sausje dat jullie nog zoveel smakelijker maakt. Weet je nog, geen people-pleasen? Maar dames, een kleine vraag, willen jullie stoppen met iedere podcast langer en langer te maken? Ik stop jullie steevast on mijn oren als ik ga lopen, maar langere podcasts wil zeggen langere looptoertjes en ik heb zo ongeveer mijn plafond bereikt :p . Want ik ben zo zot van jullie getetter dat ik blijf lopen tot jullie klaar zijn.
30.08.2020 om 15:44
marijke
Heb er net voor de tweede keer naar geluisterd, lekker rustig, helemaal alleen thuis! Heel mooie aflevering die voor een lach en een traan gezorgd heeft, en voor heel veel inspiratie en motivatie (heb heel wat in mijn BUJO genoteerd!) Ik kijk halsrijkend uit naar seizoen 5 voor nog meer van dit luisterplezier met de prachtige westvlaamse tongval en Annouck's "sterke woorden". Bedankt dames!
31.08.2020 om 10:45
Shanna
Deze aflevering heeft mij echt 'deugt' gedaan! Bedankt dames!
28.11.2020 om 15:18
Linkjesliefde #14 – fiekefatjerietjes
[…] In aflevering 40 van Werk & Leven ging het over het beste advies dat je ooit kreeg. Ik stuurde, voor het maken van die aflevering, […]
27.02.2021 om 14:12

Het plaatsen van reacties is niet (meer) mogelijk.

Zelf iets te melden?

Laat hier jouw two cents achter. Geen zorgen, je e-mailadres publiceren we niet.