05.02.2021 | Organiseer je leven, podcast, Werk slimmer

#podcast 48 – 5 strategieën om een (corona) burn-out te vermijden

Als burn-outs en een compleet scheefgetrokken balans voor de corona-pandemie al een levensgroot probleem vormden, dan kunnen we alleen maar vaststellen dat voor veel mensen alles nog veel schever is komen te zitten. Wij delen - als ervaringsdeskundigen - onze strategieën om niet aan een corona burn-out ten prooi te vallen.

Dingen die je niet mag missen in deze aflevering:

 • Anouck en Kelly blikken terug op hun burn-out episodes en vertellen welke veranderingen ze doorgevoerd hebben om niet in een nieuwe burn-out te belanden (spoiler alert: er wordt veel “nee” gezegd tegenwoordig en maar zelden “ja”)
 • Anouck vertelt hoe iedereen dacht dat ze een succesvolle advocate was en ze desondanks languit onder haar Kerstboom lag en van geen hout pijlen wist te maken.
 • Kelly zei vroeger altijd dat ze alle lasten had van zelfstandig zijn, maar niks van de lusten omdat ze teveel werkte, nooit klaar was en zich ook nog eens schuldig voelde ten opzichte van haar gezin.
 • Kelly deelt dat ze vorige jaar door een transitie is gegaan en waarom het nodig was om haar routines te verstevigen en te versterken in dat gekke jaar dat 2020 was.
 • We hebben het over roze olifanten en paarse krokodillen (geheel nuchter weliswaar).
 • We lezen enkele boodschappen uit van luisteraars die ongelofelijk worstelen met alle ballen in de lucht houden tijdens deze pandemie.
 • We bespreken de zin en onzin van de zogenaamde Exitstrategie.
 • We hebben het over die ene verdomd moeilijke maar belangrijke vraag die voor ons alles veranderde.
 • We praten over het belang van een goede mise-en-place en de tijd nemen om het adres in je GPS te steken.
 • We introduceren het concept van de Big Three.
 • Kelly legt uit wat het verschil is tussen actief en passief wachten en hoe sluimerstand veel van onze energie vraagt.

Dingen die we vermeld hebben:

WORD BAAS OVER EIGEN TIJD

Onze levens zijn de afgelopen maanden serieus veranderd, en de grond is onder veel mensen hun voeten geslagen. Tegelijk zien velen in dat het anders zal moeten, en dat het leven van hiervoor ook niet alles was en te veel van ons vroeg.

Dit is het moment bij uitstek om te investeren in jezelf en op zoek te gaan naar een systeem om ervoor te zorgen dat je de toekomst op een duurzame manier tegemoet gaat. En ja, dat is soms scary as hell, dat is verandering en groei meestal.

Als jij daar graag mee aan de slag gaat, hebben we goed nieuws, want onze razend populaire online cursus Baas Over Eigen Tijd wordt momenteel volledig in een nieuw jasje gestoken.

Wil je als eerste op de hoogte zijn als de cursus terug opengaat? Schrijf je dan nu in op de wachtlijst.

3 reacties.

Vero
Authenticiteit is de waarde van de toekomst! Mooi wat jullie doen. Bij gelegenheid spreek ik graag es online af. Liefs, Véro Elsen
06.02.2021 om 10:40
Over dat het oké is om niet oké te zijn (*) – fiekefatjerietjes
[…] Mijn verhaal wil ik hier – net zoals het vorige – delen om het taboe te doorbreken en om onze kwetsbaarheden bespreekbaar te maken. En ook omdat schrijven (en/of praten) helend werkt. De voorbije weken en maanden hoor ik van heel wat mensen dat ze wankelen, dus ik weet dat we niet alleen zijn. Dat bleek nog maar eens uit de meest recente podcast van Werk & Leven. […]
10.02.2021 om 10:10
Onze fundering is maar zo klein (maar als we goed tekenen, zal het wel lukken) | Kleine Atlas
[…] Werk en Leven hoorde ik iets van ouders die corona-burn-outed dreigen te raken. Iemand verwoordde het als ik me goed herinner als […]
17.04.2021 om 18:23

Zelf iets te melden?

Laat hier jouw two cents achter. Geen zorgen, je e-mailadres publiceren we niet.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *