19.05.2020 | doehetanders, Organiseer je leven, podcast

#podcast36 : stoppen met tolereren kan je leren

Tolerant zijn is een voordeel, behalve als het in je eigen nadeel werkt. Omdat je als vrouw nog meer op je bord krijgt tijdens een pandemie, bijvoorbeeld. Kelly en Anouck vertellen wat ze niet langer tolereren en waarom, en hopen jou zo te inspireren om vaker neen te zeggen en aan de bel te trekken.

Dingen die je niet mag missen in deze aflevering:

 • Kelly en Anouck hebben het over de druk op vrouwen tijdens deze wereldwijde crisis. Niet alleen omdat ze zich vaker in getroffen sectoren bevinden, maar omdat de stress van het vervullen van verschillende rollen er vaak voor zorgt dat ze zich nog meer te kort voelen schieten dan hiervoor het geval was. We hebben het over de druk op vrouwen en mannen, die er vaak voor zorgt dat dingen die al rammelden tot een kookpunt komen. En over hoe we dat voelen als we jullie mails lezen. De tol op de mentale gezondheid blijkt groot.
 • we roepen politici op om na te denken over de gegenderde effecten van deze crisis op de bevolking, en over de nood aan gestructureerde aandacht voor huiselijk geweld en de noden van alleenstaande ouders.
 • Kelly heeft het over rolpatroonbevestigende verantwoordelijkheden die opnieuw vaak bij de mama’s liggen, en hoe het loont om daarover je mond te blijven opentrekken. Zodat je niet elke avond face first in de gin-tonics moet vliegen om je leven ietwat aan te kunnen
 • Kelly merkt in haar omgeving dat heel wat mensen echt niet terug willen naar de rat race. Misschien wel terecht. Ook Anouck ziet dit als een scharniermoment, maar maakt net als Kelly een rouwproces door met af en toe de nodige waterlanders
 • We hebben het over de zogenaamde corona-burnout en hoe beducht wij daarvoor zijn, omdat we die vooral niet willen meemaken. #beentheredonethat
 • we bespreken de nieuwe lancering van onze online cursus “Baas over eigen Tijd”, en hoe die jou misschien wel kan helpen om je eigen exitstrategie vorm te geven

Dingen die we vermeld hebben:

 • Anouck heeft dus een mondmasker van Natan
 • Luisteraar Chris popelt om zich in te schrijven voor onze online cursus Baas over eigen Tijd. Dat kan vanaf maandag 25 mei, en als je daar alle info over wilt, dan registreer je je best even hier op de wachtlijst. De getuigenissen van cursisten van de vorige lichtingen vind je hier.
 • Wil je graag de gratis online workshop volgen die we vermelden? Scroll dan even naar beneden om je plekje te verzilveren!
 • de zogenaamde mental load, waarover je hier meer leest, en de aflevering die we maakten over mom guilt
 • Anouck heeft het over een artikel uit het medische magazine The Lancet: The gendered impacts of the outbreak.
 • We hebben het ook over onderzoek naar huiselijk geweld, en ook dit artikel is interessant.

Als er in deze podcast-episode sprake was van een freebie, dan is die helaas niet meer beschikbaar