Over ons

- "Allee, Kelly, lacht ook een keer."  - "Lachen? En onze sérieux dan? Het is ook niet alsof we tijdens de opnames van onze podcast tienduust keer in de lach schieten hé. Ofwel soms?"   - *gniffel*

- "Allee, Kelly, lacht ook een keer."

- "Lachen? En onze sérieux dan? Het is ook niet alsof we tijdens de opnames van onze podcast tienduust keer in de lach schieten hé. Ofwel soms?" 

- *gniffel*

Werk & Leven*

Dat is de podcast waar we al jaren van droomden en al minstens even lang over leuterden. (Een pod-wadde? Als je het hoort donderen in Keulen, lees dan dit stukje tekst).

Tot we het op een dag welletjes vonden met het gedroom (niet zozeer met het geleuter), prompt een microfoon bestelden en onze alledaagse gesprekjes besloten op te nemen ten voordele van de mensheid. 

Even uitvissen hoe dat allemaal moest, zo'n podcast maken, was het voornaamste obstakel. Waarover we het wilden hebben, dat wisten we al lang. Dat lag ook gewoon keihard voor de hand.

Dat was hetgeen waarover we elkaar al jaren de oren van het hoofd zaagden, van de ene professionele freelance-ploetermoeder tot de andere: onze zoektocht naar de heilige graal genaamd work/life balance

In seizoen één van Werk & Leven houden we de beperkende gedachten die we hebben over onszelf als professionals, als moeders, echtgenotes en vriendinnen onder de loep. 

'We'?

 
Werk&Leven_Kelly&Anouck-74.jpg

Dat is Kelly Deriemaeker. Kelly blogt al jaren over alles wat op haar levens- en carrièrepad komt op Tales From The Crib

Ze is freelance journaliste by day en moeder van een leuk en arbeidsintensief zoontje en een felle bloem van een dochter by night. Enfin, het een loopt nogal eens in elkaar over. 

  Dit moet je absoluut niet weten over Kelly, maar nu je hier toch bent:

  • Schreef ooit verhalen over bekende Vlamingen in de Story, ging met Eddy Wally naar de waarzegger en deed dat vooral om haar jeugdidool Koen Wauters te kunnen interviewen (wat gelukt is,  meermaals).
  • Schreef een blogboek én een handleiding over Bullet Journals 
  • Heeft een kanjer van een man die toevallig ook onze sound engineer is (dank u, Youri)
  • Bouwt met diezelfde kanjer momenteel een nieuwe crib en vindt dat mega spannend (en ook wel vermoeiend en zenuwslopend)
   
  Werk&Leven_Kelly&Anouck-85.jpg

  En Anouck Meier. Anouck woont op een spreekwoordelijke steenworp van Kelly, in Ieper. Ze is een voormalig advocate die de platgetreden paden verlaten heeft en een leven probeert in te richten dat zo goed mogelijk haar eigen ambities en wensen verzoent met die van haar gezin. 

  Dat doet ze tegenwoordig als content marketing coach en copywriter in haar eigen bedrijf Ampersand

  Verdere completely random weetjes over Anouck:

  • Bevindt zich op Tram Drie (en ja, in de achterste helft, awmagawd).
  • Mama van een vurig rostje en een Kuifje look-a-like.
  • Lifehacker en notoire nerd.
  • Feminist tot in de kist and beyond
  • Op dagen dat ze eens een effortje doet kan ze er ook niet-slonzig bijlopen.
  • Wordt zelden gezien zonder froufrou.

   

   

   

   

   

   

  * Enige gelijkenis met kerkelijk geïnspireerde weekbladen berust op louter toeval.