Ik ben Kelly Deriemaeker

  • NAAM: Kelly Deriemaeker
  • LEEFTIJD: 38
  • MAMA VAN: een zoon, Dexter (7) en een dochter, Flo (4)
  • BEZIGHEDEN: schrijft columns, reportages, blogposts, workshops, podcasts, morning pages, boeken en interviews. Leest en leert ondertussen belachelijk veel bij.
  • FAVORIETE SPREUK: It’s time to kick ass and chew bubble gum, and I’m all out of gum.

Als klein meisje waren er twee opties: ik werd dierenarts, of schrijver.

Ondertussen publiceerde ik drie boeken, schreef ik honderden columns, en werk ik al jaren als lifestyle journalist voor magazines als Feeling en De Standaard Magazine. Ik ben al meer dan tien jaar volledig zelfstandig, en hoewel ik het zonder enige twijfel de beste beslissing van mijn leven noem, was mijn eigen baas worden en blijven een weg die ik met vallen en opstaan heb afgelegd.

Net toen ik dacht dat ik wist hoe ik mijn dagen zo goed mogelijk naar mijn hand kon zetten, kreeg ik kinderen. En mocht ik dus weer helemaal opnieuw beginnen.

Dat laatste is misschien overdreven, maar de komst van Dexter (7) en Flo (4) zorgde er zeker voor dat ik alles dat ik dacht over mijn werk ging herbekijken. Ja, ik wil graag goed zijn in wat ik doe, en impact maken met wat ik maak, maar ik wil ook aan de schoolpoort kunnen staan, en tijd hebben voor mezelf.

Ik moest als eeuwige pleaser leren om mijn grenzen aan te geven. Dat was zoeken.

De zoektocht naar een nieuw evenwicht documenteerde ik op mijn blog, die je misschien kent omdat het een van de oudste en meest bezochte van het land is. Ik deelde er mijn worstelingen met grenzen stellen, tijd vinden voor mezelf en de mensen die ik graag zie, mijn dagen zo indelen dat ik niet nog eens tegen een burnout aanliep (been there, done that), en mijn beslissing om toch met de podcast te beginnen waar ik eigenlijk totaal geen tijd voor had. Of dat dacht ik.

Door week na week samen te zitten met Anouck, en onze gewoontes en vastgeroeste patronen tegen het licht te houden, keerde het plezier en de ademruimte terug.

Ik leerde focussen, plannen en neen zeggen.

Waardoor dingen eindelijk gedaan raakten, in plaats van bleven liggen. Waardoor luisteraars aangaven dat we het verschil maakten in hun dagelijkse levens. Wat ons dan weer motiveerde om onze expertise en ervaring te delen via andere kanalen en online cursussen.

Ondertussen ben ik boven al iemand die bewust kiest voor wat ze wel en niet wil doen. Een van die zaken is anderen helpen die staan waar ik een paar jaar geleden stond. Zodat ze sneller baas worden over hun werk en hun leven.

Zonder excuses, maar altijd met mildheid.

En ik hoop dat ik je kan helpen om hetzelfde te doen.

Zootje ongeregeld, maar wel dat van mij.