Ik ben Anouck Meier

  • NAAM: Anouck Meier
  • LEEFTIJD: 37
  • MAMA VAN: een dochter, Anaïs (7) en een zoon, Achille (4)
  • BEZIGHEDEN: serieel ondernemer, bevlogen coach en chronisch content creator.
  • FAVORIETE SPREUK: Smashing the patriarchy is my kind of cardio.

Toen ik 34 was, ontdekte ik eindelijk mijn raison d’être. Mijn why. OK, mijn passie, als je het per se zo wil noemen.

Nochtans had het me al m’n godganse leven in mijn wezen gestaard.

Toen ik amper 7 was runde ik (welja, mijn alter ego Sabrina) met mijn neefje (met artiestennaam Roy) een eigen radiostation: Radio ’t Vissertje (what can I say, ik ben geboren in Oostende).

Mijn eerste magazine heette dan weer de Egelkrant, waarin ik het populaire natuurblad Wapiti de loef probeerde af te steken met reportages over het boeiende leven van, je raadt het, egels. #nationalgeographiceatyourheartout

Als getormenteerde tiener componeerde ik mijn eigen gedichten en punkrock ballads. Vernie Virgin, een feministische onderneemster-avant-la-lettre zag als stripfiguur het levenslicht.

Content creëren om mijn medemens te inspireren, dat was ook toen al waar het voor mij om draait.

Nochtans ging mijn professionele pad oorspronkelijk een heel andere richting uit. Ik ging studeren in Chicago en en stoemelings werd ik business lawyer, nadat ik een baan aangeboden kreeg bij het prestigieuze kantoor waar Michelle & Barack ooit het fotokopiekot onveilig maakten.

Ik werd gelanceerd in een carrière waar ik eigenlijk niet voor had gekozen maar waar iedereen rondom me bewondering voor leek te hebben. Jarenlang voegde ik me naar wat van mij verwacht werd.

Tot ik op een dag opgebrand bleek. De combinatie van belachelijke uren, hoge stressniveaus en een baby deden me de das om en ik werd teruggeworpen op mezelf.

In die duistere periode kwam het besef.

Het is niet omdat je het kàn dat je het ook wil. Of moet.

Ik leerde mezelf en mijn keuzes fundamenteel in vraag stellen en gooide het met Ampersand over een compleet andere boeg.

Ik werd freelance copywriter en zou het voortaan op mijn manier doen. Mijn voormalige confraters dachten hardop dat ik het spoor bijster was, maar ze hadden het mis: ik was eindelijk op het juiste pad beland. Mijn pad.

Dat ik een gelijkgestemde als Kelly op dat pad tegenkwam en we tegen beter weten in een podcast begonnen, dat was me nogal een chanceke. Door samen systematisch onze gewoontes en denkpatronen in vraag te stellen, veranderden onze levens drastisch. Ze werden voor altijd beter, meer in balans. We leerden focussen, nee zeggen tegen anderen en ja tegen onszelf en wat ons het meest dierbaar is. Met veel vallen en weer recht krabbelen leerden we werk & leven combineren on our own terms.

Ondertussen delen we onze ervaring en expertise met duizenden luisteraars via onze podcast en onze cursussen.