26.01.2021 | testimonial

“Wil je je als vrouw sterker voelen in alles dat je doet? Dan moet je Baas over eigen Tijd volgen.”

Toen ze van haar baas een “nee” kreeg op de vraag om na haar zwangerschapsverlof deeltijds te werken, vond Romina dat het nu haar beurt was om “nee” te zeggen. Een jaar later voelt ze zich veel beter in haar vel én helpt ze andere vrouwen als zelfstandig Vrouwencoach. Onderweg kreeg ze steun en leerde ze loslaten dankzij Baas Over Eigen Tijd.

  • Naam: Romina Verwichte
  • Leeftijd: 37
  • Gezinssituatie: Woont samen met haar partner Davey en 2 dochters Emma (5) en Billie (1,5)
  • Bezigheden: Sinds 2020 zelfstandig Vrouwencoach lanceerde een webcursus, blogt op Big City Life en dat samen met haar gezin in volle pandemie én verbouwingen.

Romina, er is voor jou heel wat veranderd de afgelopen jaren. Een tweede dochter, een burn-out, een nieuwe job. Hoe heb jij dat allemaal beleefd? 

“Toen ik thuis zat met de pasgeboren Billie deed ik niets. Letterlijk niets anders dan The Crown bingen op Netflix met mijn baby op de arm. Die to-dolijst werd langer, maar ik deed niets. De eerste weken is dat nog oké, maar na een paar maand is het toch tijd om iets te gaan doen. Ik had die spreekwoordelijke schop onder mijn kont nodig, want zelf had ik het gevoel dat ik nergens nog controle over had.”

Die schop onder je kont was Baas Over Eigen Tijd. Hoe ben je daarbij terechtgekomen? 

“Ik kende Kelly al een hele tijd en later is Anouck erbij gekomen, een even zotte feministe als ik (lacht). Ik volgde hun podcast Werk en Leven en ik wist direct: “they’re my people”. Ik wist gewoon dat wat zij zouden brengen goed zou zijn. En ik heb gelijk gekregen. De tijdsregistratie aan het begin van de cursus was al meteen een reality check om U tegen te zeggen. Je dénkt dat je het allemaal weet, dat je weet waar je tijd naartoe gaat en wat je allemaal doet op een dag. Maar oh boy, was I wrong! Ik vatte de koe bij de horens en veranderde mijn aanpak. Ik ben een redelijk zelfzeker persoon en heb geen moeite met nee zeggen, dus dat kostte mij niet zoveel mentale moeite. Eens ik die reality check van de tijdsregistratie op mijn bord gekregen had, heb ik de knop omgedraaid.”

“Baas over eigen Tijd was mijn beste aankoop van vorig jaar, en dat wil wat zeggen.”
Romina heeft geen spijt van haar deelname

Na je zwangerschapsverlof ging je niet terug naar je job, maar ging je met een loopbaancoach op zoek naar wat je wél wou. In januari 2020 kondigde je aan dat je zelfstandig Vrouwencoach zou worden. En toen kregen we een pandemie op ons dak.

“Inderdaad, en vroeger ging ik daar waarschijnlijk veel harder om gestresst hebben. Ik ben een enorme controlefreak en als mijn planning in het honderd liep, dan moest iedereen rondom mij het ontgelden. Sinds Baas Over Eigen Tijd ben ik veel milder geworden. Ik kan veel beter loslaten, want ik weet: alles is geregeld en ik heb mijn systeem om op terug te vallen. Uiteraard is het hier allesbehalve perfect en wordt er soms nog eens gevloekt, in een jaar als 2020 is dat zeker meer dan geoorloofd. In de eerste lockdown stond mijn zaak op een lager pitje en besliste ik om tijd te maken voor mijn gezin. Mijn planning was gereduceerd tot de essentie en ik liet me graag meevoeren door het ritme van onze kroost. Toen mijn vriend in de zomer twee weken thuis was, heb ik ervan geprofiteerd om vollen bak voor mijn zaak te gaan. Ik had een strakke planning opgemaakt en op die twee weken tijd heb ik mijn hele bedrijfsstructuur opgezet. Allemaal door themadagen in te voeren en mijn taken te batchen. En door een goede opvolging in Notion, het programma waarover Miet Bamps een bijkomende webinar gegeven heeft.”

In november kwam er een tweede lockdown die ons opnieuw dwong om alle plannen om te gooien. Hoe ging je daarmee om?

“Mijn man en ik hebben meteen een plan van aanpak gemaakt voor de rest van het jaar. Zo heb ik beslist om tot december niet meer te werken aan mijn bedrijf. De coaching calls gaan nog door, maar mijn social media ligt bijvoorbeeld op zijn gat. Ik laat het nu even liggen, ik zie later wel. En ik voel mij goed bij die keuzes, dankzij de cursus. Ik ga trouwens opnieuw meedoen als Baas Over Eigen Tijd weer start. Zowel mijn leven als mijn mindset zijn volledig anders dan toen ik hem voor het eerst deed, dus ik kan er alleen maar baat bij hebben. En ik kijk ernaar uit om dezelfde stappen opnieuw samen met die community te zetten.”

“Dankzij de cursus ben ik veel milder geworden. Ik kan beter loslaten, omdat ik weet dat alles geregeld is en ik een systeem heb om op terug te vallen.”
Romina vond meer rust in haar leven.

De community, dat is de Facebookgroep waarin Tijdsbazen vragen en tips uitwisselen en herkenning vinden.

“Ja en het is gewoon de meest inspirerende, motiverende en sterke groep vrouwen die je vindt. Ik volgde na Baas Over Eigen Tijd ook andere cursussen en nog nergens vond ik zo’n groep gelijkgestemde zielen. Ik heb er erg veel aan gehad en ik ben ongetwijfeld niet de enige.”

Voor jou heeft Baas Over Eigen Tijd de lat gelegd waaraan je alle andere webcursussen die je volgt meet. Waarom vind je dit zo’n sterke cursus?

“Het is niet zomaar een cursus of die schop onder mijn kont. Het was mijn beste aankoop in 2019. En dat wil al heel wat zeggen. Als je je als vrouw sterker wilt voelen in ongeveer alles wat je doet, dan moet je Baas Over Eigen Tijd volgen. Dat is de kracht van wat Kelly en Anouck brengen en dé reden waarom ik deze cursus aanraad. En hun geweldige dansje op Beyoncé’s Run The World in de allerlaatste les, natuurlijk!”

“De tijdsbazencommunity is de meest inspirerende, motiverende en sterke groep vrouwen die je vindt. Ik volgde nog andere cursussen, maar nergens vond ik zo’n groep gelijkgestemde zielen”.
Romina over de Facebook-groep van tijdsbazen.