14.04.2020 | testimonial

“Dankzij de cursus stopte ik niet alleen met verzuipen, ik begon ook mijn eigen zaak”

Miet had zoveel aan Baas over eigen Tijd dat ze ondertussen zelf mensen coacht rond efficiëntie en productiviteit. Amper een jaar geleden zag haar leven er nochtans heel anders uit.

  • NAAM: Miet Bamps
  • LEEFTIJD: 39
  • MAMA VAN: Lena (bijna 11) en Katrijn (9)
  • BEZIGHEDEN: helpt ondernemers om de juiste digitale tools te gebruiken om efficiënter te werken en zo meer tijd te hebben voor hun kerntaken. Heeft ook een hele drukke hobby, als acteur en bestuurslid van de lokale toneelvereniging.
  • FAVORIETE SPREUK:  The only way to do it is to do it!

Hoe maakte je kennis met Baas over eigen Tijd?

“Ik had al heel wat boeken gelezen en podcasts beluisterd over productiviteit, ik volgde al een cursus budgetteren bij Kelly en las haar boek over Bullet Journaling. Die twee zaken hadden me al erg geholpen. Toen jullie een cursus bleken te hebben over tijdsbesteding kwam die voor mij als geroepen. Op dat moment in mijn leven liep ik constant achter de feiten aan, was ik bang om aan mijn werkdagen te beginnen, omdat ik dingen moest doen die al een week eerder klaar hadden moeten zijn. Ik heb jullie gratis online workshop gevolgd, en toen beslist om er gewoon voor te gaan.”

Was je niet bang dat je te weinig tijd voor de cursus zou hebben?

“Toevallig stond ik voor een paar weken waarin ik het volgen ervan haalbaar zag. Het water stond me aan de lippen, maar niet zo erg als meestal het geval was. (lacht) Dus ben ik er onmiddellijk mee aan de slag gegaan, en na twee weken was ik klaar.”

Wat heeft “Baas over eigen Tijd” voor je betekend?

“Heel veel. Vroeger was alles dringend voor mij. Ik kreeg veel gedaan op een dag, maar nooit wat ik me had voorgenomen. Kwam er een vraag binnen, dan was die plots prioriteit. Ik reageerde alleen maar. Toen ik zag hoe jullie batching en themadagen omzetten in de praktijk heb ik een knop omgedraaid. Niks is nog dringend, behalve als iemand het mij expliciet zegt. Is het niet zo, dan parkeer ik het zodat het klaarstaat voor de juiste dag.

Op die manier weet ik wanneer ik klaar ben met werken, en hebben ook mijn gezinsleden een Miet van voor de cursus en erna. Ik heb veel minder stress nu, en ik krijg dingen gedaan. Afgelopen zomer was de eerste zomer waar ik niet op terugkeek met de gedachte: “nu is er weer niks van mijn plannen gekomen”. Ik heb geleerd hoe je plannen omzet in actie, en dat is zo geweldig.”

"Vroeger was alles dringend voor mij. Ik kreeg veel gedaan op een dag, maar nooit wat ik me had voorgenomen. Dat is nu compleet veranderd."
Tijdsbaas Miet Bamps is gestopt met enkel maar reageren.

Was het de investering waard?

“Zeker en vast. Ik heb nog geen moment gedacht dat ik het geld liever aan iets anders had uitgegeven. Door de cursus te kopen en toe te treden tot de Facebookgemeenschap van Tijdsbazen had ik alles in handen om concrete stappen te zetten. Ik wist niet of het zou werken, maar wel dat ik het een kans zou geven. Ik heb alles aangepast aan mijn eigen persoonlijkheid en voorkeuren, zoals ik dat ook deed met het systeem van bullet journaling.

Ik ben zo enthousiast dat ik er al tegen heel veel mensen over heb verteld, en nu dus ook zelf mensen coach, als zelfstandige. Stappen die ik een jaar geleden nooit had durven zetten, omdat ik niet duidelijk zag hoe mijn situatie eruit zag en wat mogelijk was. Toen verzoop ik, nu heb ik alles onder controle.”

Hoe belangrijk was de community voor jou?

“Zeer belangrijk. Volgens The Four Tendencies, het persoonlijkheidsraamwerk van Gretchen Rubin waar jullie het ook al over hebt gehad, ben ik een “obliger”, iemand die veel kan hebben aan accountability, mensen die een stok achter de deur vormen . Die vond ik echt in de groep van andere Tijdsbazen die elkaar aanmoedigen en hun eigen weg delen.

De combinatie van de cursus en die groep mensen die hetzelfde wilden was de stamp onder mijn gat die ik nodig had om eindelijk in actie te schieten en iets te veranderen. Jullie deden me ook beseffen dat ik vastzat in een hoop verhalen in mijn hoofd van hoe dingen moeten gaan.”

Wat is jouw tip voor mensen die nog twijfelen om het programma te volgen?

“Reserveer er wat tijd voor en doe het gewoon. Gefocust leren werken en eindelijk dingen gedaan krijgen is heerlijk.”

Extra info: je vindt meer info over de activiteiten van Miet op unclouded.be.

"Afgelopen zomer was de eerste zomer waar ik niet op terugkeek met de gedachte: “nu is er weer niks van mijn plannen gekomen”. Jullie hebben me geleerd hoe je plannen omzet in actie, en dat is zo geweldig."
De cursus heeft niet enkel invloed op het professionele leven van Miet.