Productivity Friday

Vind je focus 

Live workshop met Kelly & Anouck

Werk&Leven_Kelly&Anouck-1.jpg
 

HERKENBAAR MUCH?  

 • Je hebt het gevoel dat je 101 bordjes tegelijk in de lucht moet houden.
 • Je host constant van hot naar her, zonder dat je ooit vooruitgang maakt met wat er écht toe doet.
 • Je bent de king/queen van het brandjes blussen. Maar wat stond er ook weer op de agenda voor vandaag?
 •  Als je er eindelijk toe komt om je aan die projecten te zetten die voor jou belangrijk zijn, lijk je de aandachtsspanne van een fruitvlieg te hebben.
 •  Je vraagt je af of je ooit nog die o-zo kostbare focus gaat terugvinden.  
 
Werk&Leven_Kelly&Anouck-33.jpg
 

WORKSHOP MET ERVARINGSDESKUNDIGEN

Het onderwerp van onze eerste Productivity Friday is – je raadt het al – allesbehalve ad random gekozen. Als freelancende moeders lijkt het soms alsof we gedoemd zijn om als een opgejaagde muis 24/7 in een rad te blijven lopen, in een strijd tegen de nooit afgewerkte to-do lijst. En de vele afleidingen waartegen we dag in dag uit als een soort moderne Don Quichotes moeten vechten, helpen niet bepaald.   

Constant moeten switchen van de ene taak naar de andere (nieuwe blogpost schrijven afgewisseld met was plooien, check). Continu onderbroken worden door telefoontjes, e-mails, appjes, sms’jes. Verleid worden door die rode bolletjes op je iPhone). Allemaal bijzonder nefast voor de werkvreugde. En voor je focus, zo blijkt.

 

ZOEK UW HEIL IN DEEP WORK

Als het een troost kan zijn: je bent niet alleen. Volgens wetenschappers hebben mensen tegenwoordig het concentratievermogen van een goudvis. De gemiddelde Westerse mens raakt zijn of haar smartphone zo’n slordige 2716 keer per dag aan. 5427 keer voor de heavy users onder ons. Auch.

Werk & Leven zou Werk & Leven niet zijn mochten we niet op zoek gaan naar die hacks, systemen en tactieken die ons werk en leven wat lichter verteerbaar kunnen maken. We hadden het al over onze favoriete technieken om onze ballen in de lucht te houden in episode 5, maar gaan graag nog een stapje verder. 

Niet toevallig zochten zowel Kelly als Anouck hun heil bij een Amerikaanse professor in computerwetenschappen (dat klinkt wellicht heel wat opwindender/vreemder dan het is).

In “Deep Work” stelt Cal Newport dat we verdrinken in oppervlakkige taakjes, die niet alleen vreten aan onze tijd maar ook keihard inhakken op ons vermogen om ons te focussen in de tijd die overblijft.

De sympathieke man deelt gelukkig ook heel wat inzichten om daar iets aan te doen. Om het niet langer gewoon “druk, druk, druk” te hebben, maar om echt productief te zijn en in te zetten op wat er echt toe doet.

En dat is precies wat we in deze workshop met jullie willen delen.

 

OP HET PROGRAMMA

9:00 tot 10:00: “How batching saved my life”, een workshop door freelance journalist Kelly Deriemaeker (De Standaard, Feeling, en nog veel meer) rond het clusteren van taken zodat je veel meer gedaan krijgt in kortere tijd.

10:00-10:15: pauze

10:15-11:15: "Creëer je ideale week met themadagen", een workshop door Anouck Meier, Chief Storytelling Officer bij Ampersand rond hoe je opnieuw meester wordt van je agenda en je brein rust geeft met themadagen. 

11:15 tot 12: koffie, gezellig samenzijn en uitwisselen van gedachten rond focus en hoe we die kunnen verbeteren

In deze workshop leer je:

 • Wat “deep work” inhoudt en hoe batching, themadagen en timeblocking jou kunnen helpen om er meer van gedaan te krijgen
 • Wat voor winst het jou kan opleveren in je job en je leven
 • Over onze ervaringen met “deep work” en hoe wij de technieken praktisch inzetten in ons dagelijks leven: themadagen, calendar blocking, batching,…

Geloof het of niet, maar batching zorgde ervoor dat onze versnipperde focus eindelijk werd aangepakt. Resultaat: we doen meer, en we wenen minder. Veel minder. 

Verwacht je aan een boeiende voormiddag vol nieuwe inzichten en inspiratie, een heerlijk ontbijt in het gezelschap van lotgenoten waarmee je ervaring kunt uitwisselen, luisterende oren, nuttige kapstokken om zelf aan de slag te gaan met deep work, en een supercoole goodie bag met het boek van Cal Newport en nog een paar toffe verrassingen. 

Plus een zalig jatteke kaffie. 

Werk&Leven_Kelly&Anouck-28.jpg

Een beetje zoals de AA, maar dan met smartphones in plaats van flessen vodka, quoi.

Schrijf je in, krijg je focus terug en tap uit een vaatje ongeëvenaarde productiviteit. 

Mis ons eerste Werk & Leven event niet, en schrijf je vandaag nog in, want de plaatsen zijn beperkt.

We kijken er geweldig hard naar uit om jullie te ontmoeten!

 

Praktisch

Werk&Leven_Kelly&Anouck-6.jpg
 • Wanneer? Vrijdag 1 juni 2018 van 9.00 tot 12.00
 • Waar? Celcius, Koning Leopold III-straat 2, 8520 Kuurne (dat is bij Kortrijk).
 • Krachtvoer en (legale) stimulerende dranken voorzien.
 • Parking aanwezig. 
 • Prijs: 195 EUR excl. BTW.
 • Betaling met kmo-portefeuille mogelijk.
 

Deze workshop is helemaal volzet!

Interesse om een volgende keer deel te nemen? Laat hier je naam en e-mailadres achter en we houden je op de hoogte.