04.05.2020 | testimonial

“Mijn ideale week opstellen was een kantelpunt. Sindsdien maak ik weer werk van mijn prioriteiten.”

Ooit was “planner” haar middle name, maar Delphine raakte haar drive kwijt. Een jaar geleden nam ze de controle terug. Ze zegde haar job op, startte een eigen zaak, ging weer meer sporten en vond de energie terug om weer te genieten van de 3 mannen in haar leven én van haar werk. 

  • NAAM: Delphine Desmet
  • LEEFTIJD: 32
  • GEZINSSITUATIE: getrouwd met Koen, mama van Sep (5) en Warre (3)
  • BEZIGHEDEN: Freelance copywriter, wannabe-Nigella, wielerterrorist, yogi en blogger op Failing To Be Superwoman

 

Hoe was jouw relatie met tijd en productiviteit voor de cursus “Baas Over Eigen Tijd”?

“Vroeger was ik een echte tijdsbaas-avant-la-lettre. Mijn structuur en orde waren mijn trots. Ik werk bijvoorbeeld al jaren met een weekmenu. Ik kon goed plannen en inschatten hoeveel tijd ik voor iets nodig zou hebben. Dat veranderde toen ik kinderen kreeg. Zeker toen nummer 2 erbij kwam, was ik het helemaal kwijt. En ik raakte gestresst omdat ik voelde dat ik de teugels niet meer in handen had. Ik ging deeltijds werken om meer ademruimte te krijgen en de zaken op orde te krijgen.”

Werkte dat?

“Helemaal niet. Het werd snel duidelijk dat ik dat helemaal niet wilde. Ik miste de uitdaging in mijn job. Ik wist dat ik iets anders wilde, alleen had ik geen idee hoe ik dat moest aanpakken. Ik kon toch niet zomaar mijn job opgeven, want wat met de financiële zekerheid? Al die zorgen en angsten zogen mij leeg. Ik had zo’n “gemakkelijk” leventje en het lukte nog niet. Ik had nul energie en geduld voor mijn omgeving én mijn werk. En ik blokkeerde, deed niets meer behalve me zorgen maken. Achteraf gezien denk ik dat ik tegen een bore-out aanleunde. Niet hetzelfde als een burn-out, maar het effect is vergelijkbaar, denk ik.”

Hoe kwam je dan bij Baas Over Eigen Tijd terecht?

“Ik volgde Kelly al enkele jaren via haar blog. Ook Anouck volgde ik net omdat ik ervan droomde om ooit net als zij zelfstandig copywriter te worden. Via hun podcast kreeg ik veel tips mee en hoorde ik hoe het ook kon. Hoe zij wél doen wat hen gelukkig maakt zonder zich kapot te werken of te vervreemden van hun familie en vrienden. Ik raakte geïnspireerd en kreeg goesting om mijn leven weer in handen te nemen.”

"Ik ging deeltijds werken om de balans terug te vinden, maar werd steeds ongelukkiger. Kelly en Anouck leerden me dat je je ambities niet aan de kant moet zetten om weer controle over je dagen te krijgen."
Delphine is blij dat ze haar goesting terugvond

De cursus kwam dan op het juiste moment?

“Eigenlijk wel. Na vele uren bij de psychologe heb ik in januari 2019 de knoop doorgehakt: ik ging mijn job opzeggen en freelance copywriter worden. Ik was in de maanden daarvoor al bezig met cursussen volgen, artikels en blogs lezen, video’s bekijken en netwerken. Eens de knop was omgedraaid, ging ik er volledig voor. Maar er was dan nog altijd de vraag hoe ik het ging regelen met ons gezin. Ik wilde een systeem uitwerken om de overgang vlot te laten verlopen en een balans te vinden tussen mijn leven en mijn nieuwe job. En daarnaast wilde ik ook weer meer sporten. Want ik merkte dat dat fysiek en mentaal zo veel deugd deed. Ik had – heb – dat nodig. ”

Wat heb je als eerste aangepakt?

“Nadat ik een paar weken mijn tijd geregistreerd had, heb ik mijn ideale week opgesteld. Dat was voor mij het grote kantelpunt: zwart op wit zien hoe ik mijn week wou indelen. Mijn yogalessen en fietstochtjes waren de eerste blokken die ik vastlegde. Een jaar later weten we heel goed: op donderdagavond en zaterdagvoormiddag hoef je op mij niet te rekenen. Op zondag overlopen Koen en ik de komende week om te zien wanneer hij laat werkt of wanneer we bijvoorbeeld een babysit nodig hebben. Een echte vergadering zoals bij Kelly durf ik het nog niet te noemen, het is meer “tussen de soep en de patatten”. Op woensdagnamiddag ben ik er helemaal voor mijn jongens. Zeker nu ze nog zo klein zijn en mijn aandacht voortdurend opeisen. Als ze ouder worden, zelf met de fiets naar hun hobby’s gaan en mijn aandacht liever niet hebben, dan kan ik mijn schema weer aanpassen. Ook met mijn verschillende opdrachtgevers maak ik afspraken op welke dagen ik voor wie kan werken. Ik maak zelfs weer werk van mijn sociaal leven. Ik weet waar mijn prioriteiten liggen en dat maakt het gemakkelijker om daar duidelijk over te zijn in mijn planning.”

Dankzij een goed systeem kan Delphine er op woensdagnamiddag helemaal zijn voor haar jongens.
"Ik maak nu bewust tijd voor yogalessen, fietstochtjes en mijn jongens. Mijn planning weerspiegelt nu mijn prioriteiten."
Delphine leerde meer dan alleen haar werk beter organiseren

Hoe heeft de cursus gezorgd voor mentale rust?

“Als alles vlot verloopt, heb je sowieso meer rust in je hoofd. Maar ik ben vooral veel milder geworden voor mezelf. Pas op, ik zit nog altijd met het idee dat ik het allemaal zelf moet managen. Dat zit er nog te hard ingebakken, vrees ik. Maar ik kan het al meer loslaten. Is het niet perfect, dan is dat maar zo, zolang we maar gelukkig en gezond zijn. Ik aanvaard veel gemakkelijker hulp zonder mij daar schuldig over te voelen. Voorlopig heb ik even geen poetsvrouw meer, maar ik twijfel of ik er een nieuwe zoek. Want het lukt zonder ook, dankzij een duidelijke routine.”

Niets dan voordelen, zo lijkt het?

“Ja, maar je mag niet vergeten dat het al in mij zat. Die cursus was de schop onder mijn kont die ik nodig had om de drive terug te vinden. Voor de rest moet je het zelf doen. Ik heb (nog) niet alles exact toegepast zoals in de cursus, omdat ik die nood niet altijd voel. Al wil dat niet zeggen dat dat er niet meer van komt. Ik neem de cursus er af en toe nog eens bij. Als mijn stress en angsten weer de kop opsteken, bijvoorbeeld. Zo voelde ik het tijdens de corona-lockdown weer even misgaan en dan ging ik mijn tijd registreren om weer perspectief te krijgen. Grappig dat net op dat moment bleek dat anderen daar ook nood aan hadden, want Kelly’s oproep in de Facebookgroep om dit samen te doen werd met veel enthousiasme onthaald. Want het is nu zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn, hoor! Het kan hier ook nog eens behoorlijk vierkant draaien. Maar dan heb ik tenminste iets om op terug te vallen en mij erdoor te trekken.”

Wat wil je nog meegeven aan de twijfelaars?

“Wil je echt verandering zien? En ben je bereid ervoor te werken? Ga er dan voor! Het financiële plaatje schrok mij in het begin ook af. Geen vast inkomen, pas gestart als zelfstandige, weet je wel. Maar ik heb er allesbehalve spijt van dat ik een deel van mijn eerste zuurverdiende euro’s als copywriter aan de cursus besteed heb. Niet per se omdat ik meer doe dan vroeger, maar omdat ik meer mentale rust én meer energie heb. Ik weet waar mijn prioriteiten liggen, waaraan ik tijd wil spenderen en hoe ik systemen opzet om het leven aan te pakken. En ik heb een stok achter de deur voor mocht ik het even niet meer weten.”

"Toen de corona-lockdown inging ben ik mijn tijd weer gaan registreren, en heb ik de zaken die begonnen te schuiven weer in handen genomen. De cursus blijft voor mij een stok achter de deur".
Delphine leerde om dingen in handen te nemen en duidelijke afspraken te maken

Samenwerken met Delphine? Check dan haar werk op DeeDeeCopy.

Nog geen reacties

Zelf iets te melden?

Laat hier jouw two cents achter. Geen zorgen, je e-mailadres publiceren we niet.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *