04.05.2020 | testimonial

“Als ik het systeem volg, dan krijg ik dingen gedaan die ik niet voor mogelijk hield”.

Annelies was al bewust bezig met haar tijd: ze ging deeltijds werken, zodat ze kon stoppen met pendelen en tijd had voor haar twee zonen. Baas over eigen Tijd volgen was voor haar de volgende stap om een burn-out af te wenden en te stoppen met achter de feiten aan te lopen.

  • NAAM: Annelies Nevejans
  • LEEFTIJD: 40
  • GEZINSSITUATIE: getrouwd met Jonas. Mama van Otto (11) en Tuur (9)
  • BEZIGHEDEN: kennisbeheerder bij STAM in Gent, een creatieve bezige bij, helpt bij het runnen van een voedselteam en probeert op haar blog Ontrafeld orde te scheppen in de chaos die het leven soms is. 

Op je blog probeer je al helderheid en structuur te brengen in een ogenschijnlijke chaos. Dat doet ons vermoeden dat je wel al bezig was met prioriteiten stellen en plannen.

“Dat klopt. Zeven jaar geleden ging ik bewust parttime werken om niet meer te moeten pendelen tussen Antwerpen en Gent. Mijn man moest elke dag naar Brussel, met twee kleine kindjes was dat niet te doen. Toch niet voor mij, het was niet het leven dat ik wilde. Op dat moment koos ik voor mijn gezin, en voor mezelf. De overtuiging dat je niet mee moet stappen in de ratrace, had ik dus al langer. Denk gewoon zelf na wat je wil voor jou en je gezin en kies wat voor jou belangrijk is. Zo wilde ik zelf meer tijd met mijn kinderen doorbrengen dan enkel dat halfuurtje voor ze in bed moesten. Het ging voor mij om keuzes maken, niet om meer gedaan krijgen.”

Wat kan jij dan nog leren uit een cursus over productiviteit? Zat je daar wel op te wachten?

“Jazeker! Want wéten dat je niet altijd achter de feiten aan wil lopen en dat je een structuur wil opzetten voor jezelf is één ding. Het doen is nog iets helemaal anders. Ik volgde de podcast al een tijdje en ik merkte aan de verhalen van Kelly en Anouck dat het blijkbaar wel mogelijk is om succesvol te zijn en veel gedaan te krijgen zonder dat je om 5u moet opstaan en er pas om 12u weer in kruipt. Net op het moment dat de cursus weer openging, eind van vorig jaar, zat ik enkele weken thuis. Ik leunde tegen een burn-out aan, ik was op. Na een week rust besloot ik dat ik wilde werken om mijn leven weer op de rails te krijgen. En dat kon met “Baas Over Eigen Tijd”.

Je bent er dan meteen ingevlogen en op je blog vergelijk je de cursus met een gps. Uitleg, graag!

“Je krijgt tools aangereikt waarmee je aan de slag gaat. Maar het leven verandert constant en dan moet je de cursus er nog eens bijnemen. Het is niet “oké, de cursus is afgerond, ik ben klaar en nu kan ik op weg”. Soms zijn er onverwachte wegversperringen en daar moet je dan mee omkunnen. Route herberekenen! Bepaalde stukken van de cursus heb ik ook niet meteen toegepast, want die waren op dat moment voor mij minder van toepassing. Maar als ik die dan wel nodig heb, keer ik terug naar de cursus en merk ik dat ik net die zaken nu kan inzetten om mij verder te helpen.”

"De cursus kwam net op tijd om een burn-out af te wenden. Weten dat je structuur wilt is één ding, het doen is nog iets helemaal anders. Nu heb ik veel meer vertrouwen dat dingen ook echt af zullen raken".
Annelies is blij dat ze de investering in de cursus maakte.
De systemen die Annelies leerde, zorgen ervoor dat ze meer tijd met haar gezin kan doorbrengen.

Aan welke aspecten van de cursus heb je het meeste?

“Mijn bullet journal is nu een vaste partner. Ik schreef mijn duizenden ideeën vroeger op losse papiertjes die ik dan af en toe nog eens toevallig tegenkwam. Nu bundel ik alles en overloop ik ze wekelijks. En dan plan ik de ideeën waar ik ook echt iets mee wil doen meteen in. Dan doe ik er ook iets mee! Een andere grote game-changer voor mij was het idee van de cirkels rondmaken. Zorg dat je de nodige acties genomen hebt om je taak af te werken. Begin niet aan iets anders voor je iets hebt afgewerkt. De cursus leert je om systemen op te zetten om het ook effectief op die manier te doen.”

Was – of is – de Tijdsbazencommunity een meerwaarde volgens jou?

“Zeker. Ik heb er zelfs speciaal opnieuw een Facebookaccount voor aangemaakt. Er komen geregeld interessante video’s op of andere Tijdsbazen stellen vragen waar ik nog niet bij stilgestaan had. Dan volg ik wel graag mee. De community leeft echt wel en het is absoluut niet zo dat Kelly en Anouck zeggen “je hebt de cursus, je kan nu wel verder.” Integendeel, ze blijven echt opvolgen hoe het met iedereen gaat en ze geven je af en toe een schop onder je kont.”

Baas Over Eigen Tijd laat je niet meer los.

“Het vraagt inderdaad een engagement, zowel tijdens de cursus als erna. De cursus is geen toverformule, je moet er echt wel zelf aan werken als je verandering wil. En net daarom is die opvolging via de community zo goed. Daarnaast geeft Baas Over Eigen Tijd me ook meer vertrouwen. Ik heb minder schrik om grotere projecten te starten. Als ik het opdeel in haalbare acties en realistisch ben over de tijd die ik erin moet steken, dan lukt dat. Ik heb nu een systeem en als ik het goed toepas, dan lukt alles. Of dat idee heb ik nu toch. Zelfs mijn man stond te kijken van het snelle effect en mijn herwonnen optimisme!”

Hoe zou jij twijfelaars over de streep trekken?

“Dit is een belegging, een investering in je leven. Twijfel je aan het geld? Denk dan eens na. Stel dat je dit nu zou uitgeven aan een citytrip. Leuk, ja. Maar daarna kom je weer terecht in diezelfde mallemolen. Bespaar nu voor een keer op dat reisje, zorg voor meer rust in je hoofd en leer systemen opzetten om meer tijd door te brengen met je gezin en je partner. De reizen die volgen zullen dan zoveel meer deugd doen.”

Meer lezen van Annelies en hoe zij tijd als grondstof gebruikt? Lees dan zeker eens haar blog Ontrafeld.

 

"Ik heb nu een systeem en als ik het goed toepas, dan lukt alles. Of dat idee heb ik nu toch. Zelfs mijn man stond te kijken van het snelle effect en mijn herwonnen optimisme!".
Stop haar nu nog maar eens, die Annelies!

1 reactie.

The matrix reloaded of het heropfrissen van de cursus Baas over Eigen Tijd tijdens de lockdown – ontrafeld
[…] meer lofzang over de cursus Baas over Eigen Tijd kan je lezen in mijn testimonial op de website van Werk & Leven of in mijn […]
24.05.2020 om 19:03

Zelf iets te melden?

Laat hier jouw two cents achter. Geen zorgen, je e-mailadres publiceren we niet.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *