30.04.2020 | testimonial

“Meer ‌mentale‌ ‌rust‌ ‌op‌ ‌het‌ ‌werk‌, zorgt‌ ‌voor‌ ‌meer‌ ‌rust‌ ‌thuis.”

Promotie maken is niet altijd een zegen. Geertrui kon ervan meespreken. Gelukkig kwam Baas over eigen Tijd op het goede moment om de broodnodige aanpassingen door te voeren, en weer plezier in haar werk te vinden.

  • NAAM:‌ ‌Geertrui‌ ‌Nees‌ ‌
  • LEEFTIJD:‌ ‌37‌ ‌
  • GEZINSSITUATIE:‌ ‌getrouwd‌ ‌met‌ ‌Tom.‌ ‌Mama‌ ‌van‌ ‌Storm‌ ‌(10),‌ ‌Boets‌ ‌(8)‌ ‌en‌ ‌Magnus‌ ‌(6)‌
  • BEZIGHEDEN:‌ ‌Coördinator‌ ‌bij‌ ‌Jeugddienst‌ ‌Mechelen.‌ ‌Samen‌ ‌met‌ ‌haar‌ ‌man‌ ‌blogger‌ ‌op‌ ‌Shit‌ ‌Got‌ ‌Real.‌ ‌

 

Vertel‌ ‌eens,‌ ‌een‌ ‌gezin,‌ ‌een‌ ‌fulltime‌ ‌job‌ ‌en‌ ‌een‌ ‌blog.‌ ‌Hoe‌ ‌hield‌ ‌jij‌ ‌alle‌ ‌ballen‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌lucht‌ ‌voor‌ ‌je‌ ‌Tijdsbaas‌ ‌werd?‌ ‌ ‌

“Niet!‌ ‌Ik‌ ‌had‌ ‌nooit‌ ‌het‌ ‌gevoel‌ ‌dat‌ ‌ik‌ ‌het‌ ‌helemaal‌ ‌onder‌ ‌controle‌ ‌had.‌ ‌Wij‌ ‌zijn‌ ‌niet‌ ‌echt‌ ‌een‌ ‌doorsnee‌ ‌gezin,‌ ‌in‌ ‌die‌ ‌zin‌ ‌dat‌ ‌we‌ ‌het‌ ‌klassieke‌ ‌rollenpatroon‌ ‌volledig‌ ‌naast‌ ‌ons‌ ‌hebben‌ ‌neergelegd.‌ ‌De‌ ‌taken‌ ‌in‌ ‌huis‌ ‌zijn‌ ‌echt‌ ‌wel‌ ‌evenredig‌ ‌verdeeld‌ ‌tussen‌ ‌mij‌ ‌en‌ ‌mijn‌ ‌man.‌ ‌Hij‌ ‌staat‌ ‌even‌ ‌goed‌ ‌te‌ ‌strijken‌ ‌terwijl‌ ‌ik‌ ‌het‌ ‌vuilnis‌ ‌buitenzet.‌ ‌Toch‌ ‌was‌ ‌ik‌ ‌degene‌ ‌die‌ ‌onze‌ ‌situatie‌ ‌in‌ ‌vraag‌ ‌begon‌ ‌te‌ ‌stellen.‌ ‌Het‌ ‌kon‌ ‌toch‌ ‌niet‌ ‌de‌ ‌bedoeling‌ ‌zijn‌ ‌dat‌ ‌we‌ ‌altijd‌ ‌maar‌ ‌achter‌ ‌de‌ ‌zaken‌ ‌aan‌ ‌liepen?‌ ‌Maar‌ ‌hoe‌ ‌manage‌ ‌je‌ ‌dat‌ ‌allemaal?‌ ‌Ik‌ ‌was‌ ‌nog‌ ‌niet‌ ‌erg‌ ‌bezig‌ ‌met‌ plannen‌ ‌en‌ ‌productiviteit,‌ ‌maar‌ ‌ik‌ ‌merkte‌ ‌dat‌ ‌dit‌ ‌niet‌ ‌de‌ ‌manier‌ ‌was‌ ‌waarop‌ ‌we‌ ‌verder‌ ‌wilden.‌”

Welke‌ ‌richting‌ ‌ging‌ ‌je‌ ‌dan‌ ‌wel‌ ‌uit?‌ ‌ ‌

“Ik‌ ‌was‌ ‌aan‌ ‌het‌ ‌verzuipen.‌ ‌De‌ ‌leuke‌ ‌dingen‌ ‌bleven‌ ‌achterwege‌ ‌omdat‌ ‌we‌ ‌het‌ ‌niet‌ ‌allemaal‌ ‌gebolwerkt‌ ‌kregen.‌ ‌Ik‌ ‌had‌ ‌ook‌ ‌net‌ ‌een‌ ‌nieuwe‌ ‌functie‌ ‌gekregen‌ ‌op‌ ‌het‌ ‌werk.‌ ‌Meer‌ ‌verantwoordelijkheid.‌ ‌Maar‌ ‌ook‌ ‌veel‌ ‌meer‌ ‌vergaderingen.‌ ‌Na‌ ‌een‌ ‌hele‌ ‌dag‌ ‌op‌ ‌het‌ ‌werk‌ ‌had‌ ‌ik‌ ‌nog‌ ‌het‌ ‌gevoel‌ ‌dat‌ ‌ik‌ ‌niets‌ ‌gedaan‌ ‌had.‌ ‌Gewoon‌ ‌omdat‌ ‌ik‌ ‌continu‌ ‌van‌ ‌de‌ ‌ene‌ ‌–‌ ‌naar‌ mijn‌ ‌gevoel‌ ‌nutteloze‌ ‌–‌ ‌vergadering‌ ‌naar‌ ‌de‌ ‌andere‌ ‌getrokken‌ ‌werd.‌ ‌Mijn‌ ‌agenda‌ ‌was‌ ‌van‌ ‌iedereen,‌ ‌behalve‌ ‌van‌ ‌mezelf.‌ ‌Om‌ ‌het‌ ‌werk‌ ‌in‌ ‌te‌ ‌halen‌ ‌dat‌ ‌bleef‌ ‌liggen,‌ ‌nam‌ ‌ik‌ ‌mijn‌ ‌laptop‌ ‌dan‌ maar‌ ‌mee‌ ‌naar‌ ‌huis.‌ ‌Voor‌ ‌mijn‌ ‌gezin‌ ‌bleef‌ ‌er‌ ‌geen‌ ‌tijd‌ ‌meer‌ ‌over,‌ ‌laat‌ ‌staan‌ ‌energie!‌”.

Wat‌ ‌uiteraard‌ ‌niet‌ ‌de‌ ‌bedoeling‌ ‌is.‌ ‌Was‌ ‌dat‌ ‌dan‌ ‌de‌ ‌trigger‌ ‌om‌ ‌de‌ ‌cursus‌ ‌te‌ ‌volgen?‌ ‌ ‌

“Inderdaad.‌ ‌Op‌ ‌mijn‌ ‌werk‌ ‌had‌ ‌ik‌ ‌het‌ ‌probleem‌ ‌al‌ ‌aangekaart,‌ ‌maar‌ ‌daar‌ ‌botste‌ ‌ik‌ ‌op‌ ‌een‌ ‌muur.‌ ‌“Ja,‌ ‌da’s‌ ‌wel‌ ‌lastig,‌ ‌inderdaad.”‌ ‌Top‌ ‌antwoord!‌ ‌Als‌ ‌ik‌ ‌verandering‌ ‌wou,‌ ‌moest‌ ‌ik‌ ‌het‌ ‌dus‌ zelf‌ ‌uitzoeken.‌ ‌Ondertussen‌ ‌had‌ ‌ik‌ ‌de‌ ‌Werk‌ ‌en‌ ‌Leven‌ ‌podcast‌ ‌al‌ ‌leren‌ ‌kennen‌ ‌en‌ ‌raakte ik‌ ‌geïnspireerd‌ ‌door‌ ‌Anouck‌ ‌en‌ ‌Kelly.‌ ‌Heb‌ ‌ik‌ ‌een‌ ‌half‌ ‌seizoen‌ ‌gebinged?‌ ‌Misschien‌ ‌;-)‌ ‌Zij‌ ‌praten‌ vanuit‌ ‌hun‌ ‌eigen‌ ‌ervaringen‌ ‌met‌ ‌burn-out.‌ ‌Je‌ ‌voelt‌ ‌dat‌ ‌dit‌ ‌ook‌ ‌hun‌ ‌drijfveer‌ ‌is:‌ ‌“dit‌ ‌wil‌ ‌ik‌ ‌niet‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌ander.”‌ ‌Ze‌ ‌willen‌ ‌echt‌ ‌helpen.‌ ‌Door‌ ‌die‌ ‌podcast‌ ‌en‌ ‌hun‌ ‌verhalen‌ ‌besefte‌ ‌ik‌ ‌ook‌ ‌dat‌ ik‌ ‌echt‌ ‌wel‌ ‌te‌ ‌veel‌ ‌werkte.‌ ‌De‌ ‌cursus‌ ‌kwam‌ ‌op‌ ‌het‌ ‌juiste‌ ‌moment.‌ ‌Mijn‌ ‌eerste‌ ‌actiepunt?‌ ‌Die‌ ‌vergaderingen!‌‌”.

"Doordat de cursus concreet en praktisch is, zie je snel resultaat. Je kunt het systeem ook helemaal naar je eigen hand zetten, en aanpassen aan jouw situatie".
Tijdsbaas Geertrui ging onmiddellijk aan de slag

Hoe‌ ‌heb‌ ‌jij‌ ‌de‌ ‌cursus‌ ‌aangepakt?‌ ‌Meteen‌ ‌erin‌ ‌gevlogen‌ ‌en‌ ‌de‌ ‌hele‌ ‌cursus‌ ‌in‌ ‌een‌ ‌keer‌ ‌doorgenomen?‌ ‌ ‌

“Niet‌ ‌echt,‌ ‌nee.‌ ‌En‌ ‌dat‌ ‌vind‌ ‌ik‌ ‌ook‌ ‌het‌ ‌goede‌ ‌aan‌ ‌de‌ ‌cursus:‌ ‌je‌ ‌doet‌ ‌het‌ ‌op‌ ‌je‌ ‌eigen‌ ‌tempo.‌ ‌De‌ ‌dames‌ ‌geven‌ ‌je‌ ‌wel‌ ‌handvatten‌ ‌mee‌ ‌en‌ ‌tools‌ ‌om‌ ‌een‌ ‌systeem‌ ‌op‌ ‌te‌ ‌zetten,‌ ‌maar‌ ‌uiteindelijk‌ doe‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌op‌ ‌je‌ ‌eigen‌ ‌manier.‌ ‌Je‌ ‌moet‌ ‌er‌ ‌natuurlijk‌ ‌wel‌ ‌mee‌ ‌aan‌ ‌de‌ ‌slag,‌ ‌anders‌ ‌gebeurt‌ ‌er‌ ‌niets.‌ ‌Maar‌ ‌eens‌ ‌je‌ ‌er‌ ‌je‌ ‌tanden‌ ‌inzet,‌ ‌kan‌ ‌het‌ ‌niet‌ ‌anders‌ ‌dan‌ ‌dat‌ ‌de‌ ‌cursus‌ ‌je‌ ‌vooruitbrengt.‌ Naarmate‌ ‌je‌ ‌vordert,‌ ‌kom‌ ‌je‌ ‌tot‌ ‌bepaalde‌ ‌inzichten‌ ‌waardoor‌ ‌de‌ ‌bal‌ ‌aan‌ ‌het‌ ‌rollen‌ ‌gaat.‌ ‌Je‌ ‌voelt‌ ‌het‌ ‌meteen‌ ‌kriebelen‌ ‌om‌ ‌iets‌ ‌te‌ ‌doen‌ ‌met‌ ‌die‌ ‌inzichten,‌ ‌zeker‌ ‌omdat‌ ‌je‌ ‌ziet‌ ‌dat‌ ‌die‌ ‌acties‌ ook‌ ‌echt‌ ‌snel‌ ‌iets‌ ‌opleveren.”‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Snel‌ ‌resultaat.‌ ‌Dé‌ ‌verkoopsslogan‌ ‌voor‌ ‌deze‌ ‌cursus?‌ ‌Of‌ ‌heb‌ ‌je‌ ‌zelf‌ ‌nog‌ ‌een‌ ‌betere?‌ ‌ ‌ ‌ ‌

“Ja,‌ ‌je‌ ‌ziet‌ ‌snel‌ ‌veranderingen,‌ ‌vooral‌ ‌doordat‌ ‌de‌ ‌cursus‌ ‌zo‌ ‌concreet‌ ‌en‌ ‌praktisch‌ ‌is.‌ ‌Een‌ ‌klein‌ ‌voorbeeld‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌bullet‌ ‌journal.‌ ‌Eerdere‌ ‌pogingen‌ ‌liepen‌ ‌bij‌ ‌mij‌ ‌altijd‌ ‌op‌ ‌niets‌ ‌uit.‌ ‌Maar‌ ‌nu ‌wijkt‌ ‌mijn‌ ‌bullet‌ ‌journal‌ ‌niet‌ ‌meer‌ ‌van‌ ‌mijn‌ ‌zijde.‌ ‌Werk‌ ‌en‌ ‌gezin,‌ ‌alles‌ ‌staat‌ ‌duidelijk‌ ‌ingepland‌ ‌in‌ ‌mijn‌ ‌schriftje.‌ ‌Daarnaast‌ ‌heeft‌ ‌ook‌ ‌de‌ ‌community‌ ‌een‌ ‌grote‌ ‌meerwaarde.‌ ‌Je‌ ‌komt‌ terecht‌ ‌in‌ ‌een‌ ‌netwerk‌ ‌van‌ ‌hoofdzakelijk‌ ‌vrouwen‌ ‌die‌ ‌allemaal‌ ‌in‌ ‌een‌ ‌gelijkaardige‌ ‌situatie‌ ‌zitten.‌ ‌Ik‌ ‌hou‌ ‌ook‌ ‌van‌ ‌de‌ ‌empowerende‌ ‌sfeer‌ ‌die‌ ‌er‌ ‌heerst.‌ ‌Er‌ ‌komen‌ ‌ook‌ ‌voortdurend‌ updates,‌ ‌Facebook‌ ‌lives,‌ ‌extra‌ ‌tips‌ ‌en‌ ‌tricks.‌ ‌Het‌ ‌stopt‌ ‌niet‌ ‌bij‌ ‌het‌ ‌moment‌ ‌dat‌ ‌je alle‌ ‌video’s‌ ‌hebt‌ ‌gezien.‌ ‌Als‌ ‌je‌ ‌de‌ ‌cursus‌ ‌koopt,‌ ‌koop‌ ‌je‌ ‌er‌ ‌eigenlijk‌ ‌permanent‌ ‌Kelly‌ ‌en‌ ‌Anouck‌ ‌bij.‌” ‌ ‌ ‌ ‌

Levenslange‌ ‌coaching‌ ‌voor‌ ‌de‌ ‌prijs‌ ‌van‌ ‌1‌ ‌cursus!‌ ‌Maar‌ ‌je‌ ‌moet‌ ‌er‌ ‌natuurlijk‌ ‌iets‌ ‌voor‌ ‌over‌ ‌hebben.‌ ‌Wat‌ ‌zou‌ ‌jij‌ ‌zeggen‌ ‌tegen‌ ‌iemand‌ ‌die‌ ‌twijfelt‌ ‌om‌ ‌zich‌ ‌in‌ ‌te‌ ‌schrijven?‌ ‌ ‌

“Het‌ ‌is‌ ‌een‌ ‌investering,‌ ‌dat‌ ‌klopt.‌ ‌Zowel‌ ‌financieel‌ ‌als‌ ‌in‌ ‌tijd.‌ ‌Ik‌ ‌heb‌ ‌in‌ ‌het‌ ‌begin‌ ‌ook‌ ‌gedacht‌ ‌“oh‌ ‌nee,‌ ‌dat‌ ‌moet‌ ‌er‌ ‌ook‌ ‌nog‌ ‌bij.‌ ‌Dat‌ ‌lukt‌ ‌nooit!”‌ ‌Het‌ ‌is‌ ‌een‌ ‌reactie‌ ‌die‌ ‌ik‌ ‌wel‌ ‌vaker‌ ‌lees.‌ ‌Maar‌ ik‌ ‌heb‌ ‌de‌ ‌cursus‌ ‌al‌ ‌aan‌ ‌verschillende‌ ‌mensen‌ ‌aangeraden,‌ ‌want‌ ‌het‌ ‌levert‌ ‌gewoon‌ ‌écht‌ ‌iets‌ ‌op.‌” ‌ ‌ ‌

‌"‌Ik‌ ‌doe‌ ‌nu veel‌ ‌meer‌ ‌op‌ ‌minder‌ ‌tijd‌ ‌en‌ ‌heb‌ ‌nog‌ ‌energie‌ ‌over‌ ‌om‌ ‌leuke‌ ‌dingen‌ ‌te‌ ‌doen‌ ‌met‌ ‌mijn‌ ‌mannen.‌ ‌Daar‌ ‌doen‌ ‌we‌ ‌het‌ ‌uiteindelijk‌ ‌toch‌ ‌allemaal‌ ‌voor.‌ "
De cursus heeft ook invloed op het privéleven van Geertrui.

Kan‌ ‌je‌ ‌een‌ ‌concreet‌ ‌voorbeeld‌ ‌geven‌ ‌hoe‌ ‌jouw‌ ‌werk‌ ‌en‌ ‌leven‌ ‌beter‌ ‌in‌ ‌balans‌ ‌zijn‌ ‌sinds‌ ‌de‌ ‌cursus?‌ ‌

Ik‌ ‌heb‌ ‌nu‌ ‌vaste‌ ‌blokken‌ ‌in‌ ‌mijn‌ ‌agenda‌ ‌geblokkeerd‌ ‌voor‌ ‌deep‌ ‌work‌ ‌waar‌ ‌ze‌ ‌met‌ ‌geen‌ ‌stokken‌ ‌een‌ ‌vergadering‌ ‌tussen‌ ‌krijgen.‌ ‌Dat‌ ‌was‌ ‌een‌ ‌echte‌ ‌game-changer‌ ‌voor‌ ‌mij.‌ ‌Ik‌ ‌zeg‌ ‌enkel‌ ‌ja‌ op‌ ‌relevante‌ ‌meetings‌ ‌en‌ ‌ik‌ ‌heb‌ ‌ook‌ ‌echt‌ ‌geen‌ ‌moeite‌ ‌met‌ ‌nee‌ ‌zeggen.‌ ‌Want‌ ‌wat‌ ‌blijkt?‌ ‌De‌ ‌reacties‌ ‌vallen‌ ‌echt‌ ‌wel‌ ‌behoorlijk‌ ‌mee!‌ ‌Ik‌ ‌kan‌ ‌op‌ ‌veel‌ ‌begrip‌ ‌rekenen‌ ‌en‌ ‌zelfs‌ ‌mijn‌ ‌team‌ ‌is‌ ‌al‌ mee‌ ‌op‌ ‌de‌ ‌kar‌ ‌gesprongen.‌ ‌Meer‌ ‌mentale‌ ‌rust‌ ‌op‌ ‌het‌ ‌werk‌ ‌zorgt‌ ‌trouwens‌ ‌voor‌ ‌meer‌ ‌rust‌ ‌thuis.‌ ‌Ik‌ ‌kan‌ ‌nu‌ ‌veel‌ ‌beter‌ ‌prioriteiten‌ ‌stellen.‌ ‌Niet‌ ‌alleen‌ ‌praktisch,‌ ‌maar‌ ‌ook‌ ‌over‌ ‌mijn‌ gedachten.‌ ‌Ook‌ ‌daarin‌ ‌maak‌ ‌ik‌ ‌een‌ ‌onderscheid‌ ‌tussen‌ ‌wat‌ ‌belangrijk‌ ‌is‌ ‌en‌ ‌wat‌ ‌mijn‌ ‌aandacht‌ ‌verdient‌ ‌en‌ ‌wat‌ ‌niet.‌ ‌ ‌ ‌

En‌ ‌nu?‌ ‌Hoe‌ ‌ga‌ ‌jij‌ ‌nu‌ ‌verder‌ ‌na‌ ‌Baas‌ ‌Over‌ ‌Eigen‌ ‌Tijd?‌ ‌ ‌

Dit‌ ‌is‌ ‌voor‌ ‌‘t‌ ‌leven.‌ ‌Ik‌ ‌heb‌ ‌me‌ ‌voorgenomen‌ ‌om‌ ‌de‌ ‌cursus‌ ‌er‌ ‌af‌ ‌en‌ ‌toe‌ ‌weer‌ ‌bij‌ ‌te‌ ‌nemen‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌soort‌ ‌van‌ ‌evaluatie.‌ ‌Of‌ ‌wanneer‌ ‌het‌ ‌even‌ ‌niet‌ ‌meer‌ ‌helemaal‌ ‌loopt‌ ‌zoals‌ ‌ik‌ ‌het‌ ‌wil.‌ ‌Je‌ blijft‌ ‌er‌ ‌immers‌ ‌altijd‌ ‌nieuwe‌ ‌inzichten‌ ‌uithalen.‌ ‌Ik‌ ‌heb‌ ‌niet‌ ‌meer‌ ‌het‌ ‌gevoel‌ ‌dat‌ ‌ik‌ ‌te‌ ‌veel‌ ‌werk.‌ ‌Ik‌ ‌doe‌ ‌veel‌ ‌meer‌ ‌op‌ ‌minder‌ ‌tijd‌ ‌en‌ ‌heb‌ ‌nog‌ ‌energie‌ ‌over‌ ‌om‌ ‌leuke‌ ‌dingen‌ ‌te‌ ‌doen‌ ‌met‌ ‌mijn‌ ‌mannen.‌ ‌En‌ ‌daar‌ ‌doen‌ ‌we‌ ‌het‌ ‌uiteindelijk‌ ‌toch‌ ‌allemaal‌ ‌voor.‌

Meer lezen van Geertrui? Check dan zeker haar blog, Shitgotreal, eens.

Nog geen reacties

Zelf iets te melden?

Laat hier jouw two cents achter. Geen zorgen, je e-mailadres publiceren we niet.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *