14.04.2020 | testimonial

“Je kan reactief leven of je kan proberen het leven een beetje voor te zijn. Overzicht biedt inzicht.”

Valérie heeft een jaar achter de rug om “u” tegen te zeggen. Als fulltime onderneemster en mama van een pittig dametje had ze al haar handen vol toen ze een tweede bedrijf op de wereld losliet. De cursus Baas Over Eigen Tijd bood haar een houvast om alle ballen in de lucht te houden.

  • NAAM: Valérie Van Eygen
  • LEEFTIJD: 45
  • MAMA VAN: Alizée (7)
  • BEZIGHEDEN: Strategisch merkontwikkelaar, content marketing expert, copywriter, interviewer en zaakvoerder van niet één maar twee bedrijven, nl. Triggered & Het Schrijfhok.
  • FAVORIET CITAAT:Quality means doing it right when no one is looking. – Henry Ford

Hoe maakte je kennis met de cursus Baas over eigen Tijd?

“Ik kende Anouck als collega-content marketeer en ik wist dat ze bijzonder bedreven was in het combineren van allerhande activiteiten. Op een gegeven moment publiceerde ze een blogpost over themadagen. Ik herinner me nog dat ik dacht: “nu is ze echt zot geworden!” (lacht). Dat leek me zo’n van-de-pot-gerukt concept. Een tijdje later zag ik dan de cursus verschijnen en ik was toch getriggered. Ik had een lichtbruin vermoeden dat jullie een gouden formule hadden om het leven voor te blijven.”

Heb je getwijfeld om je in te schrijven?

“Ik voelde al lang weerstand tegen alles wat te maken had met routines en plannen. Ik dacht “het leven is al saai genoeg”! (lacht). Dat van die themadagen leek me dus ook al zo gek. Maar toen ik een tijdje later in de auto zat, bedacht ik me dat ik altijd op de baan was, onderweg naar de zoveelste meeting. Dat ik nooit meer aan mijn bureau zat om te daadwerkelijk aan projecten te werken. Dat is een probleem voor een content marketeer/merkontwikkelaar, dat snap je wel. Het begon mij te dagen dat er iets moest veranderen, zeker omdat ik speelde met het idee van een tweede onderneming, Triggered. En dan heb ik het er gewoon op gewaagd.”

Valérie met dochter Alizée.
"Ik heb een volledig nieuw bedrijf neergezet, alle ballen van Het Schrijfhok in de lucht gehouden, en toch ervaar ik zoveel meer vrijheid en rust. Ik ben echt een gelukkigere mens.”
Ondanks de weerstand tegenover plannen is Valérie blij met de resultaten van de cursus.

Er was veel gaande in jouw leven, toen je aan de cursus begon. Je stampte sindsdien een tweede bedrijf uit de grond!

“Klopt, in het voorjaar van 2019 zag Triggered het licht. En ik kan je vertellen: dat heeft voeten in de aarde gehad. Zonder Baas Over Eigen Tijd was dat me misschien niet eens gelukt. Ik heb een volledig nieuw bedrijf neergezet, alle ballen van Het Schrijfhok in de lucht gehouden, en toch ervaar ik zoveel meer vrijheid en rust. I feel “in control”. Ik ben echt een gelukkigere mens.”

Wat was de grootste revelatie?

“Ik durf het haast niet zeggen, maar ja, die themadagen. Eens ik het concept begon toe te passen, besefte ik hoeveel steek dat hield. Maandag en dinsdag zijn nu standaard gereserveerd voor klantenwerk. Maandag voor afspraken en dinsdag voor copywriting en opdrachten. De rest van de week is onderverdeeld in twee grote blokken, voor elk bedrijf één. Had je me dat een jaar geleden verteld, ik had eens goed gelachen, maar het is een echte game changer geweest. En de effecten zijn ook naast het werk voelbaar.”

Heeft de cursus ook een impact gehad op je privé-leven?

“Absoluut, ik heb daar ook heel wat inzichten opgedaan, te veel om op te noemen. Het begon al bij de tijdsregistratie. Daar kwamen bij momenten ambetante dingen uit: dat ik teveel tijd spendeerde voor mijn TV (en daarom dus niet aan boeken lezen toekwam) of dat ik lange lunchpauzes hield (terwijl ik mezelf voorhield dat die heel kort waren).”

”Uit de tijdsregistratie kon ik ook duidelijk afleiden dat de tijd die ik met mijn dochter spendeerde vaak louter functioneel was. Als we samen tijd doorbrachten was ik er vaak niet 100% bij met mijn gedachten of vergat ik ervan te genieten. Dankzij de cursus heb ik de focus verlegd: nu ligt die op de kwaliteit van onze momenten samen. Ik heb ook veel meer fun ingebouwd, we spelen samen en vertellen over onze dag aan elkaar. It makes all the difference.” 

“Vroeger was ik zo iemand die de avond voor de verjaardag van haar moeder dacht “’t is just, ik moet nog een kaartje kopen!”. Nu zijn mijn Kerstkaarten al geschreven in november. Ik plan niet alleen dag na dag, maar ik kijk ook een pak verder. Anouck inspireerde mij om ook mijn vrije tijd en vakanties op voorhand in te plannen – iets wat ik nu soms al maanden van tevoren doe. Leren plannen is een spier die je kan trainen, en dat levert zoveel op, zowel professioneel als privé. Dat zou iedereen moeten uitproberen!”

 Wat maakte Baas over eigen Tijd beter dan de boeken die je las of andere cursussen die je volgde?

“Ik heb al heel wat online cursussen gevolgd en er is een merkbaar kwaliteitsverschil. Jullie geven ongelofelijk veel waarde én brengen alles op een zeer sympathieke en aaibare manier. Jullie zijn ook geweldig goed in de essentie halen uit al die interessante boeken en het dan hapklaar presenteren zodat je het zelf niet moet liggen uitvogelen hoe je iets best in de praktijk omzet. Aan wie dit leest: bespaar jezelf de moeite en lees al die productiviteitsboeken niet, Baas Over Eigen Tijd is een gigantische shortcut, een geschenk aan jezelf!”

"Als ik tijd doorbracht met mijn dochter was ik er vaak niet 100% bij met mijn gedachten of vergat ik ervan te genieten. Dankzij de cursus is dat compleet veranderd".
Tijdsbaas Valérie voelt het effect van het systeem overal.

Was Baas over eigen Tijd de investering waard?

“Absoluut. Ik heb jullie trouwens al gezegd dat jullie dringend jullie prijzen moeten verhogen! (lacht) Alle gekheid op een stokje, door de cursus is mijn geluksgevoel drastisch toegenomen. De focus ligt nu waar hij moet liggen. Werken aan mijn bedrijf is nu een constante.”

Wat zou je willen meegeven aan de mensen die nog twijfelen?

“Je kan reactief leven of je kan proberen het leven een beetje voor te zijn, overzicht biedt inzicht. Ga ervoor en laat je weerstand varen. Ook al vind je – net als ik – dat dingen als plannen en themadagen en batching mottig klinken, het kan je zoveel brengen. Baas Over Eigen Tijd is echt life changing: ik ben zoveel gelukkiger geworden. En een toffere, dat ook! (lacht).”

Dat vonden wij altijd al, Valérie!  

Hier ontdek je meer over Valérie:

Het Schrijfhok – Professionele copywriting met karakter. Content marketing met impact.

Triggered – strategische merkontwikkeling en branding met “attitude”