14.04.2020 | testimonial

“Als organisatiecoach dacht ik dat ik het allemaal al wist. Niets bleek minder waar”.

Riet Van Rompaey is Life Organizing Coach van het no-nonsense type. Deze onderneemster lijkt geboren met een organisatie-gen, en toch wist ze met Baas Over Eigen Tijd nog heel wat tijdswinst te boeken.

  • NAAM: Riet Van Rompaey
  • LEEFTIJD: 47
  • MAMA VAN: twee kanjers, Caro (9) en Andrea (12)
  • BEZIGHEDEN: deze vertaler-tolk en Italofiel stapte na een carrière van 18 jaar uit het bedrijfsleven en keerde haar leven, huis en zichzelf binnenstebuiten. Nu biedt ze als Happy Werkende Mama eerste hulp aan spitsuurmama’s.
  • FAVORIETE SPREUK: One life. Live it!

Boeide Baas over eigen Tijd je onmiddellijk, Riet? Als life organizing coach is organisatie jou niet vreemd.

“Initieel dacht ik inderdaad: “what’s new?” (lacht). Doordat ik al jaren drukbezette mama’s leer om de chaos in hun leven te bezweren, ging ik ervan uit dat ik het allemaal wel al wist. Overzicht, structuur en tijd zijn thema’s waarmee ik elke dag aan de slag ben.”

Waarom heb je je dan toch ingeschreven?

“Eerlijk? Als ik naar mezelf en mijn activiteiten als ondernemer keek, dan wist ik dat ik nog wel kon bijschaven. Als zelfstandige ben je niet alleen je eigen baas, maar ook de HR-manager, je moet voor je eigen sales en marketing zorgen,… kortom: alle petjes tegelijkertijd dragen. Ik merkte dat de nadruk consistent op mijn klanten lag en dat ik nooit toekwam aan werken aan mijn business. Op lange termijn kan dat nefast zijn voor je onderneming.

De tweede reden had te maken met focus: ik ben zo’n  creatieve geest met een associatief brein dat ik meermaals per dag in allerlei rabbit holes belandde. Om dan een poos later weer “boven water” te komen en me af te vragen: waar is die tijd naar toe?”.

Welke aspecten uit de cursus hebben voor jou het meeste veranderd?

“Het begon al met de tijdsregistratie. Het lijkt zo evident, zo’n eenvoudig principe, maar het is pas door het te doen dat het je ook effectief iets oplevert. En dan natuurlijk het batchen en de themadagen – die principes zijn hier ondertussen heilig! Op zich is dat allemaal geen rocket science, maar de combinatie van al die technieken samen is heel krachtig.”

"De rust in mijn hoofd en het overzicht: dat is voor mij het grootste verschil met de Riet van voor de cursus. En daar profiteren mijn gezinsleden ook van."
Riet kent haar prioriteiten, en sinds de cursus nog meer dan vroeger.
Riet weet heel goed wanneer ze moet stoppen met werken en heeft haar prioriteiten helder.

Wat heeft Baas Over Eigen Tijd jou concreet opgeleverd?

“De rust in mijn hoofd en het overzicht: dat is voor mij het grootste verschil met de Riet van voor de cursus. Daar profiteren mijn gezinsleden ook van, trouwens. Mijn zoon zit in het eerste middelbaar, en ik kan er nu helemaal zijn voor hem als hij thuiskomt. Die tijd staat gewoon keurig ingepland. Vroeger was ik dan vaak nog aan het werk, nu wéét ik wanneer ik moet stoppen met werken.

Ik heb mijn prioriteiten ook helder gekregen: ik weet nu dat je niet alles moet doen, maar dat je de juiste dingen moet doen. En liefst met goesting ook (lacht).”

Wat met ons systeem volhouden? Is dat moeilijk?

“Eigenlijk niet. Dat komt volgens mij vooral doordat jullie niet dogmatisch te werk gaan. Er is veel ruimte om het systeem naar je hand te zetten. Dat doe ik dan ook! Ik werk bijvoorbeeld niet met een klassieke Bullet Journal, maar met een eigen systeem van Atoma-schriftjes, waar ik blaadjes kan uithalen en post-its. Ik hou van eenvoud, dus ik was heel blij dat jullie tool-onafhankelijk werken. Als je geen fan bent van allerlei apps, dan lukt het bij wijze van spreken ook perfect old skool style met pen en papier.”

Je blijft dus makkelijk on track als Tijdsbaas?

“Ja, en ik neem de cursus er ook nog regelmatig eens bij om ’t een of ’t ander op te frissen. Het feit dat er een fijne community verbonden is aan de cursus van Tijdsbazen geeft me ook de nodige accountability zonder dat het te invasief is in mijn dagelijkse bezigheden.”

Wat maakte Baas over eigen Tijd beter dan de boeken die je las of andere cursussen die je volgde?

“Het feit dat jullie authentiek zijn en zelf mee in de loopgraven zitten met ons. Alles wat jullie aanreiken is bruikbaar en concreet, in tegenstelling tot wat je vaak ziet bij hoogdravende business coaches. En dat jullie enorm veel waarde geven, waar je bij andere cursussen vaak het gevoel hebt dat ze nog dingen achterhouden.”

Was Baas over eigen Tijd de investering waard?

“Absoluut. Alleen al dat bonuskoffertje vond ik geniaal. Wat die scripts om “nee” te zeggen mij al opgeleverd hebben! Simpel maar geniaal. Ik kies zoveel bewuster nu: wat past er in mijn plan, bij mijn business, bij mijn gezin?”

Wat zou je willen meegeven aan mensen die nog twijfelen?

“Dat een plan echt het verschil maakt. Wil dat zeggen dat je dat plan slaafs moet volgen? Nee, maar als je geen plan hebt, dan gebeurt er niks. Dat geldt zowel voor je opruimroutines als voor je tijd. Je moet een systeem hebben waar je ten allen tijde op kan terugvallen. Liefst een simpel systeem, iets anders hou je toch niet vol. En iets dat bij jou past.

Neem nu bijvoorbeeld de morning pages die Kelly aanraadt in de cursus: dat komt er eigenlijk op neer dat je ’s morgens je hoofd leegt door je gedachten te noteren. Wel, ik vind dat een geniaal principe, maar voor mij is dat schrijven er te veel aan. Dus neem ik elke ochtend de tijd om dat in mijn hoofd te doen terwijl ik nog in bed lig en zo mijn intentie voor de dag te zetten. Zeg niet zomaar: “ik kan zoiets niet of voor mij werkt dat niet”, maar zoek naar een manier om het te doen werken voor jou.”

Bedankt, Riet, jij inspireert ons!  

 

EXTRA INFO:

https://www.happywerkendemama.be/

"Kelly en Anouck zijn authentiek, en zitten mee in de loopgraven. Daardoor is het materiaal bruikbaar en concreet, in tegenstelling tot wat hoogdravende business coaches vaak aanreiken."
Riet houdt ook wat cursussen betreft van weinig blabla.

Nog geen reacties

Zelf iets te melden?

Laat hier jouw two cents achter. Geen zorgen, je e-mailadres publiceren we niet.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *