09.04.2020 | testimonial

“Ik leerde mijn tijd optimaliseren, zodat ik niet harder moet werken om dingen gedaan te krijgen”.

Een boek. Een podcast. Een bloeiende zaak. Tijdsbaas Elke heeft de afgelopen maanden heel wat dromen waargemaakt, en de cursus Baas over eigen Tijd zit daar volgens haar voor veel tussen.

  • NAAM: Elke Vermeire
  • LEEFTIJD: 32
  • MAMA VAN: Xam (6) en Denn (4)
  • BEZIGHEDEN: Energie- en darmexpert en oprichtster van elkedagenergie.be. Schreef het boek “Geluk in je buik met de Energiekeuken”, heeft een podcast met de naam “Project Amélie”, runt een glutenvrije artisanale bakkerij die Bite and Boost heet, en is dus net als Anouck een creatieve generalist.

Hoe maakte je kennis met de cursus Baas over eigen Tijd?

“In een vorig leven werkte ik als bankbediende. In 2016 belandde ik in een burn-out. Ik was nog geen dertig, en het licht ging uit. Niet alleen was ik altijd moe, ik had ook geen daadkracht meer om mijn dromen na te jagen.

Toen ik besliste om zelfstandig te worden besefte ik dat ik geen geboren planner was. Ik las best veel boeken, zoals “Getting Things Done” van David Allen, maar er is een groot verschil tussen iets weten en iets daadwerkelijk doen. Het was Anouck die me nieuwsgierig maakte naar de cursus, omdat ze heel veel gedaan krijgt en net als ik een creatieve generalist is. Kelly is dan weer een introvert, net als ik, en die mix sprak me aan.”

Heb je getwijfeld om je in te schrijven?

“Ik had door dat ik moest investeren in een systeem, om mijn vele ideeën om te zetten in een gefocuste aanpak. Ik wist dat dat een investering van geld en tijd zou betekenen.

Ik heb Baas over eigen Tijd in sneltempo doorgenomen en geïmplementeerd. Dat was de afspraak met mezelf: als ik me zou inschrijven, dan zou ik al het werk doen. Ik heb het werkboek geprint en ingevuld, ik heb een week alles laten vallen om het systeem onder de knie te krijgen, en daar pluk ik nog altijd de vruchten van.

Aan de start vragen jullie om een week je tijd te registreren, en ik vond dat zo interessant dat ik het een volle maand heb gedaan, in plaats van de week die jullie aanraden. Daar heb ik zo veel uit geleerd. Meer nog: nu, zoveel maanden later, ga ik het nog eens doen, omdat er wat zaken veranderd zijn en ik weer wil bijsturen en aanpassen.”

“Ik heb jaren gedacht dat ik geen tijd had om een boek te schrijven, nu deed ik het op zes weken.”
Elke schreef haar "Geluk in je buik" niet alleen in sneltempo, ze deed ook alles zelf.

Je hebt dus tijd moeten maken in je drukke agenda. Dacht je niet: hier heb ik geen tijd voor?

“Die gedachte is volgens mij een teken dat je zeker nood hebt aan de cursus. (lacht) Ik was-vanuit mijn verleden met mijn burn-out- wel bang dat een systeem implementeren mijn perfectionisme zou triggeren, maar dat was niet zo.

Ik moet opletten dat ik me niet vergallopeer, maar doordat jullie aangaven dat jullie ook geen perfectie nastreven en het de bedoeling is dat je je er je eigen systeem van maakt, was de periode dat ik de cursus volgde een van de beste van mijn leven. Ook omdat ik ondertussen enkele spirituele inzichten had, en volgens mij heb je allebei nodig om dingen in de wereld te zetten.”

Wat maakte Baas over eigen Tijd beter dan de boeken die je las of andere cursussen die je volgde?

“Een paar zaken. Baas over eigen Tijd was de eerste cursus die ik van A tot Z heb afgewerkt, simpelweg omdat het zo leuk was om te volgen. De filmpjes zijn grappig, jullie durven authentiek en kwetsbaar te zijn, ik vond de manier waarop jullie de materie brachten tof en amusant. Dat hielp erg.

In het verleden volgde ik al eens cursussen van mensen die me zeiden hoe ik me moest voelen, maar daar heb ik niks aan. Jullie gaven me een stappenplan, een veel beter manier om echt aan de slag te gaan.”

"Als je denkt dat je geen tijd hebt om een cursus als deze te volgen, dan is dat een teken dat je hem echt nodig hebt".
Elke zou wel eens een punt kunnen hebben.

Sinds je de cursus volgde heb je bijzonder veel gedaan gekregen. Je schreef zelfs een boek!

“En ik wist exact hoe haalbaar het was, want ik had een plan en wist hoeveel tijd ik deed over een hoofdstuk en hoe ik het gedaan kon krijgen. (lacht) Ik heb jaren gedacht dat een boek schrijven niet haalbaar was, en nu deed ik het op zes weken.

Afgelopen zomer heb ik dat boek uitgebracht, mijn eigen granola op de markt gebracht en een podcast gelanceerd. Weet je wat het gekste is? Ik had het gevoel dat ik een heel relaxte zomer had. Mensen zijn soms bezorgd omdat ze zien wat ik allemaal gedaan krijg, maar ik heb alles onder controle. Dat was ooit wel anders.”

Vertel!

“Dat plannen was echt een spier die ik heb moeten trainen. Doordat ik zoveel verschillende bezigheden combineer ziet geen enkele dag er hetzelfde uit, maar jullie hebben mij gelukkig wel geleerd thema’s en structuur in mijn bezigheden te krijgen. Ik heb geleerd om mijn tijd te optimaliseren, in plaats van nog harder te werken. En om te genieten van alle stappen in het proces, in plaats van enkel van het resultaat.”

Wat was de grootste revelatie?

 “De themadagen in combinatie met je ideale week. Donderdag en vrijdag zijn mijn marketingdagen, en daar geniet ik zo hard van omdat ik eindelijk de dingen gedaan krijg die er vroeger nooit van kwamen, en dat mijn werkvreugde een enorme boost heeft gegeven. Ik krijg zoveel gedaan en die tastbare resultaten geven me enorm veel voldoening.”

"De themadagen in combinatie met je ideale week waren voor mij de grootste revelatie uit de cursus. Ik krijg zoveel gedaan en die tastbare resultaten geven me voldoening."
Elke in haar glutenvrije artisanale bakkerij die Bite and Boost heet.

Was Baas over eigen Tijd de investering waard?

“Ja! Over die vraag moet ik geen seconde nadenken. Ik word soms ziek van de prijzen die sommige business coaches vragen, en als ik dan zie hoeveel tijd en geld jullie mij bespaard hebben doordat ik het niet allemaal zelf moest uitzoeken, dan kan ik alleen zeggen dat iedereen die twijfelt er met een open blik aan moet beginnen. Ik deed het, en ik zou het onmiddellijk opnieuw doen.

Sterker nog: ik herbekijk de cursus soms opnieuw, als ik het gevoel heb dat het weer wat strakker kan en moet. Het staat op mijn planning voor volgende week!”.

Heel veel succes, Elke!  

Je vindt alle bezigheden van Elke op Elke Dag Energie!

1 reactie.

Liesbeth Lerinckx
Beste, Ik zou me heel graag willen inschrijven voor de cursus maar hoeveel tijd neemt de cursus dagelijks in beslag en wanneer heeft die cursus plaats? Namiddag telkens op een vast uur. Beetje om me te kunnen plannen en vooral om te kijken of het organisatorisch wel haalbaar is voor me. Ik zit nu net met enorm veel prestatiedruk en ondertussen moet ik leren voor een andere cursus, over en weer rijden met de kids. Ik heb voor niets hulp want iedereen heeft bang van f* big corona. Dus het zou zonde zijn van de tijd en geld als ik alles en niets zou gaan doen. Ik ben zelfstandige en werk voor de bedrijven van de 2 broers. Vastgoed en transport. Hartelijk dank voor jullie antwoord. Ps: I suck in time management. Ik weet het en iedere dag probeer ik er wat aan te doen .... zonder resultaat of helemaal geen succès. Liesbeth
09.02.2021 om 10:15

Het plaatsen van reacties is niet (meer) mogelijk.

Zelf iets te melden?

Laat hier jouw two cents achter. Geen zorgen, je e-mailadres publiceren we niet.