09.04.2020 | testimonial

“Ik dacht dat ik mijn werk beu was, maar ik had gewoon nood aan een systeem”.

Bénédicte heeft een drukke job en een dochter van 11 maanden, en zag dankzij Baas over eigen Tijd weer het bos door de bomen terug. Meer nog: ze vond weer plezier in haar job en in haar leven.

  • NAAM: Bénédicte Verrue
  • LEEFTIJD: 33
  • BEZIGHEDEN: runt twee apotheken, is getrouwd met Frederic en heeft een dochter, Ophélie.

Hoe maakte je kennis met de cursus Baas over eigen Tijd?

“Ik las de artikels van Kelly in De Standaard Magazine, was zo haar blog aan het volgen, en op een moment dat ik voelde dat er iets moest veranderen omdat ik de combinatie tussen twee zaken runnen en het leven als moeder niet zag, bleek dat jullie een cursus hadden om dingen wat te vergemakkelijken.”

Heb je getwijfeld om je in te schrijven?

“Ik wist dat ik iets moest doen, want ik kon me niet veel slechter voelen dan op dat moment. Mijn man geloofde minder in een online cursus die dat zou oplossen (lacht). Ik ben er direct aan begonnen en had onmiddellijk door dat ik geweldig veel zou leren. Vrijdagavond was mijn moment om de cursus door te nemen, dan was mijn man gaan repeteren en sliep mijn dochtertje bij mijn ouders.

De tijdsregistratie was voor mij zo’n revelatie dat ik die superlang ben blijven doen, een maand of drie, zelfs. Voor mij was het de manier om in te zien dat ik te veel tijd verspilde aan tijdzuigers als Facebook en dergelijke, dat ik op het einde van mijn dagen alles half had gedaan, maar niks echt afwerkte, en dat ik alleen al door mijn tijd bij te houden grip kreeg op mijn bezigheden.”

Je baat een apotheek uit. Je zou kunnen zeggen dat je niet kunt voorspellen hoe je dagen eruitzien, en dus op zich weinig in de pap te brokken hebt qua invulling van je uren.

“Dat heb ik inderdaad ook gedacht, maar jullie cursus heeft me geleerd dat veel van wat onvoorspelbaar lijkt toch volgens bepaalde patronen verloopt. En dat je daardoor door wat na te denken veel meer controle hebt dan je denkt.

 Ik werk nu met themaweken, bijvoorbeeld als er vertegenwoordigers willen langskomen. Ik selecteer een paar weken per jaar waarin ze allemaal mogen komen. De week ervoor zorg ik dat al mijn bereidingen klaar zijn, zodat ik tijd voor hen heb. Ook niet te veel, want doordat ik ze na elkaar inplan blijven ze niet te lang plakken. (lacht) Je kunt mensen leren hoe ze met je moeten omgaan. Vroeger liet ik hen op elk moment passeren, nu bepaal ik wanneer en hoe het gebeurt.

Ik batch ook per dag. Als ik een bereidingsdag heb, dan kan ik niet voorspellen wanneer er veel klanten zullen zijn, maar als ik klaar ben is het helder: dan werk ik voort aan de bereidingen. Ik weet ondertussen ook wat mijn drukke en kalme momenten zijn in de apotheek. Op basis daarvan heb ik een plan. Het zorgt ervoor dat ik weer kan genieten van de babbels met de klanten. Ik ben nu veel kalmer dan een paar maanden geleden, en dat maakt mij ook leuker op privé-vlak. Ik zing zelfs weer in de auto!”.

"Ik ben nu veel kalmer dan een paar maanden geleden, en dat maakt mij ook leuker op privé-vlak. Ik zing zelfs weer in de auto!".
Cursiste Bénédicte ziet er de fun weer van in.

En je hebt zelfs tijd voor hobbby’s.

 “Ook! Bloemschikken en boksen, meerbepaald. Sinds ik minder gejaagd ben en rondloop met een voldaan gevoel omdat ik zoveel gedaan krijg, zag ik in dat dat perfect mogelijk is. Ik heb diep gezeten, vlak voor ik de cursus volgde twijfelde ik aan mijn job, en overwoog ik zelfs om te stoppen. Nu besef ik dat het niet aan de job lag, maar aan de chaos bij gebrek aan systeem. Ik ben zo blij dat ik niet gestopt ben om de verkeerde redenen.”

Wat was de grootste revelatie?

 “Er was zo veel. Ik had al wel wat gelezen, maar wist gewoon niet waar ik moest beginnen. Leren hoe je prioriteiten stelt en dingen afgewerkt krijgt voor je aan het volgende begint, bijvoorbeeld. Een not to do-lijst maken. Evernote gebruiken om geen dingen te vergeten. Delegeren aan de hand van lijstjes die ik aan anderen kan doorgeven zodat ik niet alles moet doen. Ik ben niet zo goed met een computer, en dankzij jullie heb ik mijn liefde voor pen en papier terug aangewakkerd. Mijn bullet journal maakt me zo content dat ik weer mag schrijven!”.

Was Baas over eigen Tijd de investering waard?

“Ja! Ik heb het plezier teruggevonden in mijn job, en in mijn privé-leven. Er is zoveel verschil tussen iets weten en iets doen, en jullie hebben me een leidraad gegeven die ervoor zorgde dat ik inzag dat ik wel veel kan controleren. Ken je die zinnetjes die je mama ooit zei, en die je soms hoort in je hoofd. Jullie hebben me er een paar gegeven die mijn leven veel simpeler maken. Het enige minpunt aan de cursus? Dat ik soms nog gekker word van mensen die alles aan het toeval overlaten, en wie alles overkomt. Ik heb dan zin om te zeggen dat ze jullie cursus ook eens moeten volgen. (lacht)”